Fra karrierestop til stjerne i Belgien

Han har haft stoppet karrieren, genoptaget den på Island, og er nu fast mand i belgiske Lokeren. Og så er han kun 20 år gammel

Han har været fast mand i Vejle Boldklub Kolding. Han har haft stoppet karrieren, genoptaget den i islandske Stjarnan, og for to dage siden stod den centrale forsvarsspiller overfor Eidur Gudjohnson i den belgiske Jupiler League.

Når man ridser Alexander Scholz' karriere op, kan det være svært at tro på, at han kun er 20 år og 3 måneder gammel.

Men det hele er også gået meget stærkt for Alexander Scholz. Det er kun halvandet år siden, han blev frigjort fra sin kontrakt i Vejle Boldklub Kolding, fordi han trængte til at få fodbolden lidt på afstand.

- Der skete meget i mit liv dengang, som jeg ikke var helt afklaret med. Jeg var ikke afklaret med mit liv uden for fodboldbanen. Jeg havde brug for at komme ud og prøve nogle nye ting, og det begyndte at gå mig mere og mere på, siger Alexander Scholz til tipsbladet.dk.

Professionel på Island
Alexander Scholz tilbragte et halvt år væk fra fodbolden, før han igen fik lyst til at genoptage karrieren. Danmark fristede ikke, i stedet valgte han at pakke tasken og flytte til Island, hvor han skrev kontrakt med Stjarnan.

- Jeg vidste godt, at hvis jeg skulle genoptage karrieren, skulle jeg starte på et noget lavere niveau. Jeg syntes, at Island var en god løsning. Fodboldmæssigt var det et lavere niveau, men det er ikke for lavt. Samtidig var det seriøst udenfor banen, men ikke for seriøst. Det kunne jeg godt lide, siger Alexander Scholz.

Efter en fremragende sæson i den islandske 1. division begyndte flere klubber at vise interesse for danskeren, heriblandt belgiske Lokeren.

- Jeg havde håbet på, at der var nogle interesserede klubber, som havde fulgt min sæson i Stjarnan. Men jeg må indrømme, at da Lokeren henvendte sig, blev jeg stolt. De lå nummer to i den belgiske liga på det tidspunkt, så da de tilbød mig at komme ned og prøvetræne med dem i ti dage, så var det bare med at komme afsted og gøre det så godt, jeg kunne.

Næste stop: Gennembruddet
Og det gjorde Alexander Scholz. Han blev tilbudt en kontrakt og flyttede til Belgien i midten af november sidste år, hvor han den første halvanden måned måtte træne med reserveholdet. Alexander Scholz var endnu ikke et emne i førsteholdstruppen før efter nytår, hvor han ville blive spilleberettiget i ligaen.

Men så snart årstallet skiftede fra 2012 til 2013, fik han lov at træne med førsteholdet, og da en af konkurrenterne i det centrale forsvar kort efter fik en mindre skade, var vejen banet for Alexander Scholz' gennembrud i Lokeren. Siden da er det blevet til seks kampe i træk, hvor han har fået fuld spilletid i dem alle.

- Jeg havde ikke forventet, at jeg ville spille så meget, da jeg skiftede hertil. Men jeg har altid været god til at komme fra baghjul.

- Når der ikke er så så meget pres på en, er det nemmere at præstere. Og da træneren gav mig chancen, greb jeg den heldigvis, siger han.

Og nu hvor det er to døgn siden, at Alexander Scholz' stod overfor Eidur Gudjonhson og Club Brügge i en kamp, hvor Alexander Scholz' var med til, at holde den islandske stjerne fra at komme på måltavlen, så er det da også som om, at det går op for Alexander Scholz, hvor hurtigt det hele er gået.

- Det var ret sjovt at spille overfor ham. Han er jo den største stjerne på Island, så der var rigtig mange af mine venner fra Island, der skrev til mig efter kampen og spurgte, om jeg havde dækket ham ordentligt op, siger Alexander Scholz grinende til tipsbladet.dk.

Vil bare nyde fodbolden
Men det er også kun i et splitsekund, at man kan fornemme en smule benovelse hos Alexander Scholz, når han tænker tilbage på alt det, som er sket i hans korte karriere, før han igen får placeret benene solidt på jorden.

- Jeg griner, hver gang jeg hører folk fortælle mig om min karriere og om alt det, der er sket i den. Men for mig har det jo bare været en stille og rolig udvikling.

- Jeg har taget én dag af gangen og så har tingene stille og roligt udviklet sig. Men jeg kan da godt forstå, at folk synes, det lyder ret vildt, når de hører om alt det, der er sket.

- Men samtidig er det en helt anden person, der i dag spiller fodbold i Lokeren, end den person, som for halvandet år siden lagde støvlerne på hylden. Jeg ved godt, jeg kun er 20 år, men de sidste par år har givet mig rigtig mange erfaringer, som har hjulpet mig til at nå hertil, hvor jeg er i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere