Schjønberg tæt på topjob i Schweiz

Michael Schjønberg er sat i forbindelse med Young Boys fra Bern

Michael Schjønberg har ikke haft trænerjob, siden han blev fyret i FC Vestsjælland for knap et år siden. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Schjønberg har ikke haft trænerjob, siden han blev fyret i FC Vestsjælland for knap et år siden. (Foto: Lars Poulsen)

Michael Silberbauer kan få en dansk chef i Young Boys.

Landsholdsspillerens schweiziske klub er på jagt efter en ny cheftræner, og Michael Schjønberg er et brandvarmt bud.

Den tidligere danske landsholdsspiller har haft samtaler med Bern-klubben og falder valget ud på ham, vil han allerede i denne uge blive præsenteret som ny cheftræner.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Michael Schjønberg, da Ekstra Bladet konfronterer ham med hans schweiziske flirt.

Fire navne i spil
Historien er dog god nok, og den lokale Berner Zeitung bringer fire navn i spil - Yakin, Rueda, Bernegger og altså danske Michael Schjønberg.

- Én af de fire bliver Young Boys-træner, siger direktør Ilja Kaenzig til avisen.

Ekstra Bladet erfarer, at valget reelt kun står mellem to. Schjønberg og formentlig FC Luzerns Murat Yakin, som Berner Zeitung kalder for det logiske valg.

To kandidater i spil
Young Boys, der i den netop overståede sæson endte som nummer tre, fyrede 30. april Christian Gross og har siden ledt efter hans afløser. Over 100 navne har været i spil, men nu er listen barberet ned til kun to.

Selv om meget taler for Yakin, så tæller det til 45-årige Schjønbergs fordel, at direktør Ilja Kaenzig er meget glad for danskeren, som han kender fra deres fælles fortid i tyske Hannover 96. Faktisk ville Kaenzig allerede hente Schjønberg til den schweiziske hovedstad sidste år, men der faldt valget i sidste ende på Gross.

Større syd for grænsen
Michael Schjønberg har ud over Hannover været i Herfølge, Kaiserslautern og senest FC Vestsjælland. Han blev for knap et år siden fyret som manager i 1. divisionsklubben, men kan altså nu være på vej til et stort job i Schweiz.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har et større navn syd for grænsen. Selvfølgelig kan man ikke tillade sig at være alt for kræsen som arbejdsløs træner, men jeg har ventet tålmodigt og er klar til at tage næste skridt i min karriere, siger Michael Schjønberg til Ekstra Bladet og lader forstå, at næste skridt er cheftræner i en klub på højeste niveau.

Inden for få dage ved han - og Michael Silberbauer - om det bliver i Young Boys.

0 kommentarer
Vis kommentarer