Dødelig fodboldvold for retten i Egypten

Sikkerheden er skærpet i Kairo, hvor retssagen nu indledes mod de 75, der er tiltalt for dødelig fodboldvold

75 anklagede i en egyptisk retssag erklærede sig ikke skyldige i den retssag, hvor de er tiltalt efter Egyptens værste fodboldkatastrofe med flere end 70 dræbte i havnebyen Port Said i februar.

Voldshandlingerne er en af de mest dødelige episoder i fodboldens historie. Den blev samtidig sat i relief af øjenvidner, som anklagede sikkerhedsstyrker for ikke at have gjort nok for at modvirke optøjerne, der affødte flere fatale sammenstød i de følgende dage.

Se også: Sammenstød i Kairo efter fodboldmassakre

Ni politifolk og tre ansatte i fodboldklubben al-Masry er blandt de i alt 75 personer, der er tiltalt i sagen. De resterende er enten fodboldfans eller folk, der menes at have benyttet sig af muligheden for at forårsage uroligheder.

Anklagerne mod dem spænder fra pligtforsømmelse til drab.

Al-Ahly mister tre landsholdsspillere efter tragedien i Port Said. (Foto: AP) Intl. fodbold - 2. feb. 2012 - kl. 16:24 Spillere stopper efter voldshelvede

Af hensyn til sikkerheden er retssagen flyttet til en domstol i udkanten af hovedstaden Kairo, hvor politi og sikkerhedsstyrker havde lagt en jernring om retssalen.

De tiltalte erklærede sig ikke skyldige og begyndte at råbe "Allahu Akbar (Gud er størst), idet de afviste anklagerne om overlagt drab og besiddelse af våben.

Midt i de kaotiske scener i retssalen, der blev vist direkte på tv, kravlede de anklagede, klædt i hvidt, op på bænkene i det bur, de var indespærret i, pegede på de anklagede sikkerhedsfolk og gav dem skylden for volden.

Foto fra Youtube. Intl. fodbold - 1. feb. 2012 - kl. 20:01 Mindst 74 dræbt efter fodboldkamp

En af de anklagede råbte, at han var indkaldt som vidne i sagen, men nu var han chokeret over at se sig selv som anklaget sammen med de øvrige.

74 mennesker blev dræbt, da fodboldfans og bøller stormede ind på banen og overfaldt spillere og tilhængere af det modsatte hold efter en fodboldkamp mellem holdene al-Masry og al-Ahly den 1. februar.

Efterfølgende uroligheder i Kairo og Port Said kostede yderligere 16 mennesker livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere