Fodbold forbydes i Algeriet

Regeringen frygter, at demonstrationer under fodboldkampe vil sprede sig til gaderne. Derfor er fodbolden forbudt på Algeriets valgdag

Den algeriske regering har udstedt forbud mod fodboldkampe, når befolkningen skal til valgurnerne i begyndelsen af maj.

Frygt for at regeringsfjendtlige demonstrationer under kampene skulle sprede sig til gaderne, har fået regeringen til at anmode fodboldforbundet om at afslutte sæsonen før den 10. maj, hvor valget skal afholdes.

Det krav har forbundet imidlertid ikke haft mulighed for at leve op til, fordi sæsonen først er programsat til at slutte den 22. maj, og kampene i forvejen ligger tæt.

I stedet er alle fodboldkampe nu aflyst i ugen op til valget, en periode hvor møder og forsamlinger i forvejen er forbudt.

- Vi gør vores bedste for vores liga og klubber. Vi mener, det er umuligt at afslutte sæsonen før den 10. maj, datoen for valget, siger præsidenten for Algeriets professionelle fodboldliga, Mahfoud Kerbadj til nyhedsmediet Maghrebia.

- Vi har aftalt med de offentlige myndigheder, at vi ikke planlægger nogen aktivitet i ugen op til valget, hvis ligaen og klubberne får lov til at genoptage turneringen derefter, lyder det.

Dermed er politiet fri for at bruge ressourcer på fodboldkampe i en periode, hvor der forventes demonstrationer i Algeriets byer.

Fodboldstadioner er blevet centrum for demonstrationer mod præsident Abdelaziz Bouteflika, efter at det ikke lykkedes at få skabt et "arabisk forår" i Algeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer