Toptræner fyret i Portugal

Sporting Lissabon har fyret Domingos Paciencia efter en stribe dårlige resultater

Domingos Paciencias mandskab har blot vundet en af de seneste seks ligakampe. (Foto: AP/Francisco Seco)
Domingos Paciencias mandskab har blot vundet en af de seneste seks ligakampe. (Foto: AP/Francisco Seco)

Sporting Lissabon har i dag fyret træner Domingos Paciencia efter en stribe dårlige resultater, der har efterladt klubben hele 16 point efter rivalerne Benfica, som fører den portugisiske Superliga.

Sporting ligger nummer fire i ligaen, og efter weekendens 0-2-nederlag til Maritimo måtte Paciencia og spillerne lægge ryg til stærkt utilfredse tilråb fra vrede fans.

Læs også:

TV: Maskotten angreb klubpræsident

43-årige Paciencia kom før sæsonen til Sporting fra Braga, som han førte til finalen i Europa League mod Porto, men han ahr ikke været i stand til at løfte Sporting tættere på klubbens første mesterskab siden 2002. Klubben er dog kvalificeret til pokalfinalen mod Académica de Coimbra i maj.

Klubbens nuværende ungdomstræner og tidligere topspiller, Sa Pinto, overtager midlertidigt holdet og skal stå i spidsen for mandskabet i torsdagens Europa League-kamp mod polske Legia Warszawa.

Tidligere på sæsonen sendte Sporting FC Nordsjælland ud af turneringen, og i fjor gjorde den det samme med Brøndby. For 11 sæsoner siden måtte også FC Midtjylland kapitulere mod Sporting i UEFA Cup'en.