FIFA vil ændre fodboldreglerne

Fodboldreglerne står over for en væsentlig ændring. Det skal nu være tilladt at foretage fire udskiftninger i en kamp, hvis den går i overtid

Fremover vil Carlos Tevez kunne indskiftes som fjerde mand - hvis han altså gider. (Foto: PA)
Fremover vil Carlos Tevez kunne indskiftes som fjerde mand - hvis han altså gider. (Foto: PA)

Fra og med næste sæson er der efter al sandsynlighed lavet markant om på de officielle fodboldregler.

FIFA barsler med flere ændringer, hvor den mest iøjnefaldende er, at det fremover skal være tilladt for holdene at foretage fire udskiftninger i en kamp i stedet for tre.

Den fjerde vil dog kun kunne foretages, hvis kampen går i overtid, skriver FIFA på sin hjemmeside.

Slut med rødt kort, straffe og karantæne
Derudover skal det til diskussion, om man skal afskaffe den såkaldte 'tredobbelte straf', hvis sidste mand stopper en modstander i straffesparksfeltet. Reglerne dikterer, at der er straffe, samt at synderen får rødt kort - og derfor efterfølgende karantæne. Det er ifølge FIFA's taskforce for hård en straf, så fremover vil det måske kun give straffespark og en advarsel.

Der er også godt nyt til tilhængerne af mållinie-teknologi. Der arbejdes på at finde den bedste, elektroniske måde at registrere, om bolden er inde over mållinien, og i tilgift er det foreslået, at der skal være fem dommere til hver kamp, hvoraf de to skal stå bag hver sit mål.

Fast regel om dommerkast
Endelig vil FIFA udarbejde en regel for, hvad der skal dømmes, hvis et dommerkast sparkes direkte i modstanderens mål.

Forslagene vil blive behandlet af The International Football Association Board (IFAB) på en generalforsamling i Surrey 3. marts, og 2. juli vil de godkendte regelændringer blive eksekveret.

Regelændringerne vil blive indført i både FIFA- og UEFA-regi samt i de nationale ligaer og pokalturneringer.

0 kommentarer
Vis kommentarer