Egypten: Nu går jagten ind på de skyldige

Hæren har nu erklæret landesorg i tre dage i Egypten efter fodboldurolighederne i aftes - og en klapjagt på de skyldige er sat i gang

74 fodboldfans og en politimand blev dræbt under optøjerne i aftes. (Foto: AP)
74 fodboldfans og en politimand blev dræbt under optøjerne i aftes. (Foto: AP)

Det var en ren nedslagtning af hinanden, da to holds fans gik løs på hinanden i aftes i den egyptiske havneby Port Said.

73 fodboldtilskuere og en politimand meldes dræbt og hundredevis tilskadekomne efter tusinder af fans invaderede banen efter Al-Masrys 3-1 sejr over Al-Ahly i den egyptiske Premier League.

- Det her er meget mystisk

Nu er jagten på de skyldige bag optøjerne sat ind, og de første 47 mistænkte er allerede blevet anholdt. Det fortæller indenrigsminister Mohamed Ibrahim til det statslige tv.

- Vi leder stadig efter flere mistænkte, sagde han også.

Spillere flygtede i panik: Folk dør foran os

Det egyptiske militæråd har nu erklæret tre dages landesorg.

- Det her kunne være sket hvor som helst i verden, men det betyder ikke, at vi vil lade de skyldige slippe af sted med det, lyder fra fra Mohamed Hussein Tantawi, der er øverstkommanderende i Militærrådet, der stadig har magten i Egypten.

Se listen med de værste fodboldtragedier

- Hvis der er nogen, der prøver at skabe ustabilitet i Egypten på denne måde, så skal de nok få, hvad de fortjener. Vi har en plan for fred, og magten skal nok blive overgivet til folkevalgte på et tidspunkt, understreger Mohamed Hussein Tantawi til en tv-station som Al-Ahly, det ene deltagende hold i kampen, ejer.

Militærfly skal evakuere spillere og fans

Han lovede også, at ofrene ville få kompensation, når deres sager er blevet set igennem, ligesom han understregde, at det var politiets og ikke militærets opgave et stå for sikkerheden til den fatale kamp.