Militærfly skal evakuere spillere og fans

Spillere og fans fra Cairo-klubben Al-Ahly er strandet i Port Said, hvor fans fra den rivaliserende klub Al-Masry gik til angreb efter en kamp

Foto: AP
Foto: AP

Spillere, ledere og fans fra Cairo-klubben Al-Ahly vil blive hjulpet ud af havnebyen Port Said af militæret, efter fans af hjemmeholdet Al-Masry invaderede banen og angreb både modstandernes tilskuere og fans efter kampen, der endte 3-1 til hjemmeholdet.

Mindst 73 er dræbt og op mod 1000 såret, enten efter slagsmål eller efter at være blevet trampet på.

Mindst 74 dræbt efter fodboldkamp

En talsmand fra militæret fortæller, at militærfly og helikoptere er på vej til Port Said for at hente i første omgang spillere og ledere.

Det forlyder dog, at også fansene vil blive hjulpet hjem fra Port Said efter kampen mellem de to klubber, der har en lang historie af voldelige sammenstød bag sig - men dog aldrig noget der nærmer sig aftenens vanvittige situation.

Spillere flygtede i panik: Folk dør foran os

- Vi sender vores kondelence til ofrenes familier. Det var vores indenrigsministerium, der havde ansvar for sikkerheden ved kampen, siger en talsmand fra den egyptiske regering.

- Hæren ville undgå konfrontation med befolkningen, tilføjer han.

Liverpool FC, hvis fans har været involveret i to katastrofer omkring fodboldkampe, har allerede kondoleret efter de mange dødsfald.

- Efter de sørgelige nyheder fra Port Said vil vi gerne kondolere til alle dem i Egypten, der er berørte af denne tragiske begivenhed.I er vi vores tanker i aften, skriver klubben på sin officielle Facebook-profil.

I 1985 blev 39 dræbt, da hooligans fra Liverpool angreb fans fra Juventus. I 1989 døde 96, de fleste Liverpool-fans, da for mange tilskuere blev lukket ind på et afsnit til kampen mellem Sheffield Wednesday og Liverpool.