Dødt transfervindue: De har ikke en øre

Januars transfervindue var så godt som stillestående i både England og Spanien. Det skyldes ifølge fodboldeksperten Morten Bruun klubbernes skrantende økonomi

Carlos Tevez blev transfervinduets helt store taber. (Foto: AP)
Carlos Tevez blev transfervinduets helt store taber. (Foto: AP)

Der handles sædvanligvis ikke så meget i vinterpausen, som der gør i sommerpausen, men denne januar har været helt død i både England og Spanien. Det skyldes til dels den globale, økonomiske afmatning.

- Det er slående, så lidt der er foregået i f.eks. Premier League og La Liga. Det skyldes, at nogle klubber sparer på pengene, mens andre simpelthen ikke har nogen, siger fodboldeksperten Morten Bruun.

Læs også:

Se også: De sidste handler: City henter Roma-spiller

- Vinterens transfermarked er altid kendetegnet af, at de klubber, som klarer sig godt, ikke går ud og bruger penge. Men i år har de kriseramte klubber heller ikke investeret i nye spillere. Se eksempelvis Villarreal, som er i nedrykningsfare, men kun har hentet en argentiner, som ingen har hørt om. Simpelthen fordi, de ikke har en øre, siger Morten Bruun til ekstrabladet.dk.

Det samme gør sig gældende for engelske bundklubber som Blackburn og Wigan.

Tevez straffes i Manchester
- De manglende handler skyldes også, at vi ikke har haft et stort skifte, som kunne sætte gang i tingene. Var Tevez blevet solgt, ville Manchester City givetvis have kigget på andre spillere, men det gik i vasken, siger Bruun.

Netop Carlos Tevez har været det helt store samtaleemne i januar. Han er uønsket i klubben efter han nægtede at lade sig skifte ind i en Champions League-kamp mod Bayern München, og er sidenhen blevet degraderet til bænkevarmer.

Læs også:

Se også: Tevez usælgelig: Må blive i Manchester

- Han kan heller ikke se frem til spilletid i foråret. Jeg tror Manchester City tager kampen for hele fodboldverdenen samtidig med, at de sender et signal til deres øvrige spillere. Det er utåleligt med spillere, der gør hvad de vil, og f.eks. nægter at spille, og normalt ville en klub ikke have råd til at straffe en stjernespiller på den måde. Men det har Manchester City, og jeg synes, de gør det rigtige, siger Morten Bruun.

- Når det ikke er lykkedes at sælge ham, skyldes det sandsynligvis at de potentielle købere (bl.a. AC Milan, Inter og PSG) regnede med, at City ville forære ham væk. Det ville en mindre klub have været nødt til, men her har man råd til at betale en vanvittig løn til en mand, som ikke spiller.

Transfervinduet er nu lukket i de store ligaer, men er stadig åbent i Asien, Sydamerika og nogle af de mindre ligaer i Europa.

0 kommentarer
Vis kommentarer