Annonce:
Annonce:

Superstjerner i VM-duel

Fodboldfænomenerne Lionel Messi og Neymar krydser for første gang klinger i kampen om at være Sydamerikas -   og måske verdens -   bedste

Neymar og Santos skal forsøge at støde FC Barcelona af fodboldtronen. (Foto: AP)
Neymar og Santos skal forsøge at støde FC Barcelona af fodboldtronen. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Glem alt om duellen mellem Messi og Ronaldo. Den er udkæmpet gang på gang, og selv om vandene er delte omg en sejrherre, så er den tvekamp ikke interessant mere.

I hvert fald ikke i disse dage under verdensmesterskabet for klubhold i Japan.

Her skal Lionel Messi på ny vise, at de seneste to års titel som verdens bedste fodboldspiller er berettiget – men det er uden konkurrence fra Ronaldo.

Barcelona sikkert i VM-finalen

Annonce:

Udfordreren er denne gang 19-årige, brasilianske Neymar. Nøjagtig som Messi i Argentina er han udråbt som frelser for hele nationens fodboldfremtid. Og gennem et par år har han for storklubben Santos i hjemlandet begejstret og henrykket det fodboldgale land og overbevist folket om sine evner.

Helt naturligt er han blevet sammenlignet med den fem år ældre Lionel Messi, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når de to stolte fodboldnationers gamle koryfæer giver deres besyv med i kappestriden.

Legendernes kamp
Brasilianske Pelé mener helt forudsigeligt, at Neymar er bedre end Messi – han har ganske enkelt en bredere fodbold-palet at gøre godt med:

– Han er langt mere komplet. Han skyder med begge ben, han kan drible fra begge kanter, og så scorer han mål, siger den trefoldige verdensmester.

Det skudsmål kan den argentinske legende Diego Maradona under ingen omstændigheder acceptere.

– Det virker, som om Pelé har taget den forkerte medicin. I stedet for aftenpillen kom han til at tage sin morgenpille, siger den lille argentinske fodboldgud.

Selv tager de to hovedpersoner det mere roligt. De har altid udtalt sig respektfuldt om hinanden. Det gjorde Neymar også, da Santos ankom til Japan.

Messi er bedst
– Jeg er ikke kommet her for at bevise noget for nogen. Messi er den bedste i verden, sagde han ved den lejlighed og manede ved samme lejlighed sammenligningen med Pelé i jorden.

– Pelé er unik. En legende. Jeg bliver aldrig som ham.

Neymar klar til Messi-duel

Den sidste betragtning er Lionel Messi enig i, selv om han på alle mulige måder forsøger at undgå en direkte sammenligning med unge Neymar.

– Bedre end mig? Det kan han godt være. Men på niveau med Pelé? Det kan ingen være, siger Lionel Messi.

Men hvem er egentlig bedst? Tja, det er som at sammenligne æbler og pærer – de er gode hver for sig.

Den direkte sammenligning har man kun set en enkelt gang i en venskabslandskamp. Men nu mødes de ansigt til ansigt på deres respektive klubhold –  i rammer, hvor de føler sig bedre tilpas end på landsholdet. Derfor siger denne duel mere end den første.

Og derfor er hele fodboldverdenens opmærksomhed for en stund rettet mod International Stadium i Yokohama. For at finde svar og for at se tryllerier fra de to små troldmænd.

Eurosport 2 kl. 11.30...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: