Fodbold-chok: Storklub ryger ud

Én af historiens mest dominerende fodboldklubber må for første gang i 110 år forlade Argentinas bedste række

Hvis Vancouver Canucks' entusiastiske fans var rasende efter det samlede nederlag til Boston Bruins i Stanley Cup for et par uger siden, er det intet imod den frustration og det raseri, River Plates fans i Buenos Aires oplever netop nu.

Den argentinske storklub med hele 33 nationale mesterskaber måtte søndag aften nøjes med 1-1 mod den lokale rival Belgrano i et dramatisk nedrykningsbrag, og det var ikke nok for River Plate.

Da man havde tabt den første kamp 2-0 var delingen søndag lig med nedrykning. For første gang i den traditionsrige klubs 110 år lange historie.

En katastrofe med andre ord.

Brændt straffespark
Håbet levede ellers, da Mariano Pavone scorede efter seks minutter, men Guillermo Farre udlignede efter en times spil, og så sluttede løjerne uden en vinder. Da havde Pavone desuden brændt et straffespark, mens flere andre chancer især før pausen blev misbrugt.

Belgrano vandt den første kamp onsdag, og hér var kampen stoppet i 20 minutter, da hooligans fra River Plate indvaderede banen for at jagte egne spillere.

Søndagens kampe blev også stoppet en kort overgang, da der manglede et minut. Politiet så sig nødsaget til at tænde for vandkanonerne mod River Plate-tilhængerne, der var begyndt at smide ting og sager på banen.

Og mens det skete, gik spillerne mere og mere i opløsning, mens flere direkte stod og græd på banen.

2.200 betjente udstationeret
At fodbold og passionen omkring sporten er så vanvittig stor i det sydamerikanske land kan læses af følgende: ordensmagten havde udstationeret 2.200 betjente - hvilket sandsynligvis er det største antal nogensinde til en fodboldkamp - for at holde styr på de cirka 50.000 tilskuere på Estadio Monumental i hovedstaden.

Også efter kampen tog politiet vandkanoner i brug uden for stadion for at få spredt folkemængden så hurtigt som muligt. Et stort antal politihunde og flere helikoptere var desuden på standby.

Der har været snak om at spille kampen bag lukkede døre, men det afviste fodboldforbundet efter dialog med indenrigsministeriet.

At det er gået så galt for River Plate hænger sammen med den dårlige økonomi i klubben. Det har været medvirkende til, at man har måtte sælge flere talenter til europæiske klubber, hvorfor det sportsligt er gået ned ad bakke.

0 kommentarer
Vis kommentarer