Santos på toppen efter 50 års tørke

Der skulle gå næsten 50 år, før det brasilianske hold fra Sao Paulo igen vandt Copa Libertadores

Efter at have ventet i 48 år kan Santos fra Brasilien igen smykke sig med titlen som det bedste fodboldhold i Latinamerika. Onsdag vandt Santos på hjemmebanen Pacaembu i Sao Paulo med 2-1 over Penarol fra Uruguay.

Og da den første kamp mellem de to sluttede målløst i Montevideo for en uge siden, var den knebne sejr tilstrækkelig for Santos til at erobre titlen.

Klubben vandt også Copa Libertadores, pendanten til Champions League i Europa, i 1962 og 1963.

Penarol har vundet titlen fem gange, men et par unge talenter stod i vejen for en sjette titel. Teenagerne Neymar og Danilo scorede de to mål for Santos.

Den 19-årige Neymar var i august sidste år årsag til en verbal krig mellem Santos og de dengang forsvarende engelske mestre fra Chelsea.

Sluttede med håndgemæng
Den brasilianske klub hævdede, at Chelsea havde forhandlet med Neymar, selvom Santos kategorisk har afvist et salg af spilleren. Santos truede med at anmelde Chelsea til det internationale fodboldforbund, Fifa.

Neymar fik sidste år debut og scorede for det brasilianske landshold i en kamp mod USA, og tog dermed de første skridt i fodsporene på Santos' mest berømte spiller nogensinde, Pelé.

I 2010 vandt et andet brasiliansk hold, Internacional, Copa Libertadores.

Sædvanen tro for latinamerikansk fodbold sluttede onsdagens finale med ubehagelige scener, da spillere, trænere og tilhængere kom i håndgemæng.

0 kommentarer
Vis kommentarer