TV: Tårevædet farvel til St. Palermo

Boca Juniors-angriberen Martin Palermo sagde farvel til sit hjemmepublikum på Bombonera - og blev bl.a. udstyret med Superman-kappe

Martin Palermo kunne ikke holde tårerne tilbage, da han sagde farvel til sit hjemmepublikum. (Foto: AP)
Martin Palermo kunne ikke holde tårerne tilbage, da han sagde farvel til sit hjemmepublikum. (Foto: AP)

Tårerne strømmede, da Boca Juniors-angriberen Martin Palermo søndag sagde farvel til sit hjemmepublikum på Bombonera.

Den 37-årige argentiner blev hyldet med konfetti, takketale, fyrværkeri, musik, tusindvis af skilte med taknemmeligheds-ytringer fra publikum - og den mest fantastiske Superman-kappe!

Se det tårevædede farvel på YouTube-klip her.

Martin Palermo fik overrakt en blå kappe med bl.a. en stor smiley og ordene ’Super Martin’ på. Kappen var lavet af en gruppe børn, og Bocas Superman iførte sig kappen under det tårevædede farvel.

- Der går så mange ting gennem mit hoved lige nu. Jeg er taknemmelig overfor hver eneste af jer. For jeres kærlighed, for alle årene sammen, for sejrene og for alle sorgerne.

- Men med et mål kunne vi altid få et smil ud af jer, sagde Boca Juniors’ nummer ni til publikum - som han dog ikke kunne give et afskedsmål sin sidste hjemmekamp i karrieren.

Topscorer gennem tiderne
Boca Juniors spillede 1-1 med Benfield, og Martin Palermo spiller karrierens allersidste kamp næste weekend ude mod Gimnasia.

Palermo er den femtemest scorende spiller nogensinde i den argentinske liga og er Bocas topscorer gennem tiderne med 236 mål i officielle kampe. I alt er han noteret for mere end 300 mål i karrieren.

Han vandt 14 titler i alt med Boca og havde desuden nogle få højdepunkter på landsholdet.

St. Palermos mirakel
Han scorede bl.a. det afgørende 2-1-mål for Diego Maradonas kriseramte landshold i VM-kvalifikationskampen mod Peru, der sikrede argentinsk deltagelse ved VM i Sydafrika. Maradona kaldte det efterfølgende for ’St. Palermos mirakel’.

Boca Juniors vandt fire mesterskaber mellem 2000 og 2008, men har haft problemer med at få tingene til at spille i de seneste år, og søndag kunne klubben midt i fejringen af Palermo se bysbørnene Velez Sarsfield rende med titlen som Clausura-mester.

Se Palermo score på hovedstød fra 40 meter her.

Se Palermo brænde tre straffespark i samme kamp her.

1 af 4 Martin Palermo fik denne fantastiske kappe - lavet af en gruppe børn - overrakt ved sit farvel på Bombonera. (Foto: AP)
2 af 4 'Super Martin' spillede tre sæsoner i spansk fodbold i 2001-2004 hos Villarreal, Betis og Alaves - men uden den forventede succes efter sine mange mål for Boca Juniors og før det også hos Estudiantes. (Foto: AP)
3 af 4 Martin Palermo blev hyldet af publikum på hjemmebanen. For det argentinske landshold har han scoret ni mål i 15 kampe - men huskes også for at have brændt tre straffespark i samme kamp mod Colombia i Copa America i 1999. (Foto: AP)
4 af 4 Martin Palermo kunne ikke holde tårerne tilbage, da han sagde farvel til sit hjemmepublikum. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer