Clenbuterol-test fælder fem fodboldspillere

Fem mexicanske fodboldspillere risikerer lang karantæne efter fund af clenbuterol i deres dopingprøver

Det er ikke kun cykelryttere, der skal passe på med at spise kød i Mexico.

Denne gang er det Mexicos fodboldlandshold, der er ramt af en dopingsag, hvor fem spillere har fået konstateret clenbuterol i deres dopingprøver.

De er alle suspenderet og risikerer karantæne i op til to år.

- Vi tror, at det skyldes, at de har spist enten okse- eller kyllingekød i dagen op til testen, og derfor vil vi undersøge leverandørerne af maden. Lige nu tror vi ikke, at der er nogen, der har handlet forkert, heller ikke spillerne, siger generalsekretæren for det mexicanske fodboldforbund, Decio de Maria.

Nyheden blev offentliggjort få timer før mexicanernes møde med Cuba ved Gold Cup, som er de kontinentale mesterskaber for Nord- og Mellemamerika.

Alligevel rystede det ikke holdet mere, end at det gik hen og vandt 5-0 og dermed sikrede sig en plads i kvartfinalen.

De fem spillere, det drejer sig om, er Guillermo Ochoa (Club America), Francisco Rodríguez (PSV Eindhoven), Edgar Duenas (Toluca), Antonio Naelson (Toluca) og Christian Bermudez (Atlante).

Clenbuterol er det stof, som også kostede cykelrytteren Alberto Contador en pause sidste år.

Han fik dog ophævet sin suspension af det spanske cykelforbund, fordi man troede på forklaringen om, at stoffet var kommet ind i kroppen via en forurenet bøf og ikke fandt det bevist, at han bevidst havde indtaget stoffet.

I dette forår er cykelrytterne Rudi van Houts fra Holland og danske Philip Nielsen også sluppet for straf efter at være testet positiv for clenbuterol.

Begge ryttere deltog i cykelløbet Tour of Mexico og hævder, at de uforvarende har fået stoffet ind i kroppen, fordi de spiste oksekød undervejs i løbet.

0 kommentarer
Vis kommentarer