FIFA slikker sårene efter bestikkelsessag

Fodboldforbundet er i knæ oven på bestikkelsesskandale, der har sendt præsidentkandidat ud i kulden

- En stor skuffelse, mener Sepp Blatter om bestikkelsessagen (Foto: Itar-Tass)
- En stor skuffelse, mener Sepp Blatter om bestikkelsessagen (Foto: Itar-Tass)

Den suspenderede præsidentkandidat giver en harm afskedssalut, den siddende præsident er ked af det, og generalsekretæren medgiver, at timingen ikke kan blive værre.

Bestikkelsesskandalen i det internationale fodboldforbund, FIFA, kulminerede søndag aften blot tre dage før præsidentvalget.

Den ene af kandidaterne, qatareren Mohamed Bin Hammam, blev her suspenderet, efter at Fifas etiske komité havde set nærmere på bestikkelsesanklagerne mod ham. Den anden kandidat, den siddende præsident Sepp Blatter, blev omvendt renset.

Den beslutning tilfredsstiller absolut ikke Bin Hammam.

- Jeg er meget skuffet over måden, som sagen er blevet fremlagt på under pressekonferencen. Det er ikke, hvad jeg forstår ved fairplay, sagde han efter, at FIFAs generalsekretær, Jerome Valcke, havde meddelt, at Bin Hammam samt et andet prominent FIFA-medlem Jack Warner suspenderes.

Med Bin Hammam ude af billedet står schweiziske Sepp Blatter uden konkurrenter, når præsidentvalget løber af stablen onsdag. Det får dog ikke FIFA til at udskyde valget.

- Der er ingen grund til at gøre det. Jeg medgiver, at timingen ikke kunne være værre, men sket er sket, sagde generalsekretær Jerome Valcke på pressekonferencen, hvor han var under massiv beskydning.

Den eneste tilbageværende kandidat, Sepp Blatter, var ordknap oven på, at han var blevet renset. Han kunne dog godt se, at sagen ikke just har gavnet FIFA.

- Jeg kommenterer det ikke i detaljer, men vil bare sige, at jeg beklager, hvad der er sket de seneste dage og uger, lød det fra Blatter.

- FIFAs omdømme har lidt stor skade som følge heraf, til stor skuffelse for FIFA selv og alle fodboldfans, fortsatte Blatter.

Mandag morgen er det desuden blevet besluttet, at kineseren Zhang Jilong tager over som ny formand for det asiatiske fodboldforbund. Det post besad Mohamed Bin Hammam, indtil han blev suspenderet.

0 kommentarer
Vis kommentarer