Skandaleombrust FIFA-kandidat trækker sig

Mohamed Bin Hammam trækker sig som kandidat til posten som FIFA's næste præsident midt i sag om bestikkelse

Mohamed Bin Hammam trækker sig fra præsident-valgkampen. (Foto: AP)
Mohamed Bin Hammam trækker sig fra præsident-valgkampen. (Foto: AP)

Det internationale fodboldforbund FIFA's ene præsidentkandidat Mohamed Bin Hammam stiller alligevel ikke op mod den siddende præsident, Sepp Blatter, ved det forestående præsidentvalg.

Hammam har valgt at trække sig som kandidat, dagen inden han stod til at skulle afhøres af forbundets etiske komité i en sag om bestikkelsen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Det bedrøver mig, at jeg ved at forsvare de ting, som jeg troede på, har været med til at skade FIFA's omdømme. Det er ikke det, jeg havde tænkt mig for FIFA, og det er uacceptabelt, oplyser Hammam i en pressemeddelelse.

- Jeg kan ikke tillade, at det navn, jeg elskede, bliver trukket mere og mere gennem mudderet på grund af en konkurrence mellem to individer, skriver han videre.

Skulle op mod Blatter
FIFA er i gang med at undersøge anklager om korruption mod den 62-årige qatarer, som er under beskyldning for regelbrud og muligvis bestikkelse.

Beskyldningerne er fokuseret omkring et møde i det caraibiske fodboldforbund, som skulle være arrangeret af Mohamed Bin Hammam og FIFA's vicepræsident, Jack Warner.

Mødet fandt sted den 10. og 11. maj, og præsidentvalget skulle angivelig have været på dagsordenen. Det var i den forbindelse, at ulovligheder skulle have fundet sted ifølge beskyldningerne.

Hammam, der er præsident for det asiatiske fodboldforbund, skulle op mod Blatter ved den kommende FIFA-kongres, som afholdes i Zürich på onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer