'Kokke forgiftede spillere før kampe'

Match-fixing: Benhårde bagmænd skyede ingen midler for at opnå de 'rigtige' sportsresultater. Kokke forgiftede mad, læger bedøvede spillere eller de blev låst inde

Grillede grønsager og noget de ikke vidste noget om, kunne være blandt de måltider bestemte spillere blev 'tilbudt' før en afgørende kamp (Foto: Michael Mottlau)
Grillede grønsager og noget de ikke vidste noget om, kunne være blandt de måltider bestemte spillere blev 'tilbudt' før en afgørende kamp (Foto: Michael Mottlau)

Her i bog-højsæsonen vælter det ud med portrætbøger om sportsstjerner. Men måske findes der allerede relevant litteratur. Man skal bare hen i krimi-reolen.

For det er artige sager, der kommer frem i den nuværende sag om matchfixing, hvor omkring 200 fodboldkampe - heraf flere i Champions League - mistænkes for at være fixede.

Advokat Burkhard Benechen, der er forsvarer for en af de 15 anholdte i Tyskland, fortæller gruopvækkende historier om, hvordan spillere blev forgiftet af kokke, hvordan læger blev lokket/presset til at give dem forkert medicin eller hvordan de ligefrem blev bortført og 'låst inde i kældre øfr kampe'.

- De er ekstrem voldelige, siger han om bagmændene.

Han påstår at have sine oplysninger fra anklagemyndigheden i Tyskland, der dog kun vil bekræfte at der er anholdt 15 tyskere og på fra Schweiz.

Han klient er sigtet for kidnapping og bedrageri. Han menes at have tjent omkring en million euro på matchfixing.

Sagen har helt indlysende givet anledning til massiv international omtale, som du kan læse mere om bl.a. her (ligesom kommentarfeltet kan bruges til flere links):

Lawyer: sedatives given to cooks and doctors eller Doctors, cooks drugged players eller om dommernes rolle.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere