Toptrænere: Giv os tv-hjælp nu!

Efter Henrys 'snydemål' der kostede Irland VM-pladsen kræver Wenger, Ferguson og Barca-træner Guardiola indførsel af video-hjælp

Thierry Henry tog bolden med hånden, før han spillede Gallas fri til den afgørende scoring. (Foto: AP)
Thierry Henry tog bolden med hånden, før han spillede Gallas fri til den afgørende scoring. (Foto: AP)

I en sjældent enslydende udmelding kræver flere af verdens største trænernavne nu, at FIFA og UEFA inddrager tv-billeder for at eliminere afgørende dommerfejl.

Arsenal-manager Wenger, Alex Ferguson fra Manchester United, Barcelona-træner Guardiola og Tottenhams Redknapp har alle udtalt sig til fordel for brugen af tv-billeder.

Det sker efter onsdagens skandale, hvor Thierry Henry tog bolden med hånden få sekunder før Frankrig scorede mod Irland og dermed kvalificerede sig til VM.

Se målet her (eksternt link - videoen kan være fjernet)

- Det er ikke et spørgsmål om, at vi skal gå rundt og spørge alle spillere og trænere i verden om deres synspunkt. Det vi mener er, at videoteknologi kan hjælpe dommerne, siger Ferguson.

For en sjælden gangs skyld er Arsene Wenger, Arsenal, helt enig med sin rival.

- Vi kan ikke acceptere, at kendelsen i en afgørende situation bliver forkert, bare fordi vi ikke vil bruge de hjælpemidler, som er tilgængelige i moderne fodbold.

- Fodboldverdenen accepterer, at en milliard mennesker ser en ting, som en enkelt person ikke gør, og så er det ham, som får ret. Det går ikke, siger Wenger.

Barcelonas succesfulde træner Guardiola har et bud på, hvordan det kan gøres uden at ødelægge spillets rytme.

- Ved vigtige hændelser kunne fjerdedommeren bare tage et kig på tv-skærmen. Det burde bare tage nogle få sekunder for ham at se på videoen, tage en beslutning og så lade spillet fortsætte.

- Vi har været på månen, men kan ikke se om en bold har ramt en hånd.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere