Undrer sig over skandale

Omfanget af den tyske sag om matchfixing kommer bag på Det Europæiske Fodboldforbund

Den måske største skandale i europæisk fodbold nogensinde er ikke blot under opsejling, men i fuld gang med at blive afsløret. Det meddeler statsadvokat Andreas Bachmann fra tyske Bochum, som kan fortælle, at myndigheder i øjeblikket undersøger cirka 200 kampe for snyd. 17 personer er indtil videre anholdt i sagen.

- Der er en gruppe mennesker, som enten har eller har forsøgt at manipulere fodboldkampe med penge og ulovligt profitere af svindlen ved at spille på kampene, forklarede Andreas Bachmann.

Ud over en række kampe i de lavere tyske divisioner, så er der også mistanke om snyd i tre kampe i Champions League og 12 kampe i Europa League. Det internationale fodboldforbund, Uefa, er overrasket over omfanget af kampe.

- Vi er forbløffet over størrelsen af dette. Det er utvivlsomt den største matchfixing-skandale, europæisk fodbold nogensinde har set. Nu må vi gøre alt for, at de dommere, spillere og officials bliver bragt for retten, siger Uefa's repræsentant Peter Limacher.

Skandalen strækker sig også langt ud over Tysklands grænser, og klubber fra mere end ni lande kan være involveret eller på anden måde være berørt af matchfixing. De lande, der er berørt, er Belgien, Schweiz, Kroatien, Slovenien, Tyrkiet, Ungarn, Bosnien og Østrig.

De personer, der er involveret i sagen, tæller blandt andre spillere, trænere, dommere og de officials, der har stået placeret mellem omklædningsrum og bane. Politiet har allerede slået til i flere af de involverede lande, hvor 17 personer meldes anholdt.

- Uefa vil kræve de hårdeste sanktioner mod enhver spiller, klub eller official, som er impliceret i denne skandale, siger Uefa's generalsekretær, Gianni Infantino.

I 2005 blev Tyskland ramt af en anden stor skandale, som involverede matchfixing. Bundesliga­dommeren Robert Hoyzer blev afsløret som nøgleperson i en stor international ulovlig spillebande, og Hoyzer blev idømt to år og fem måneders fængsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere