100.000 i farvel til Enke

Ikke siden Adenauers død i 1967 samles så mange mennesker til mindehøjtidelighed. Familie, spillere, fans, ministre og mange andre mødes i TV-transmiteret højtidelighed

I morgen kl. 11 er den officielle mindehøjtidelighed for landsholdsmålmanden Robert Enke (Foto: Getty Images)
I morgen kl. 11 er den officielle mindehøjtidelighed for landsholdsmålmanden Robert Enke (Foto: Getty Images)

I morgen tidlig mindes Tyskland den afdøde målmand Robert Enke.

45.000 mennesker samles på AWD Arena i Hannover, mens lige så mange vil følge den på storskærme uden for stadion, ligesom der vil være højtideligheder flere andre steder.

Fem TV-stationer sender direkte i den time mindehøjtideligheden er sat til at vare. Ministre og repræsentanter for de klubber, hvor Robert Enke - bl.a. Barcelona, Benfica og Fernebache - har spillet.

Naturligvis vil ikke mindst Hannover 96 og det tyske landshold være repræsenteret.

Der vil være taler, men Robert Enkes efteladte hustru, Terese, har på forhånd sagt, at hun ikke magter at tale. Når ceremonien på stadion er slut vil spillere fra Hannover bære kisten ud af stadion til en rustvogn, der vil køre til kirkegården i Empede, hvor begravelsen finder sted.

En lang, lang række fodbold-personligheder fra ind- og udland vil være repræsenteret, men det gælder dog ikke Stuttgart-træner Markus Babbels. Han vil følge højtideligheden i TV med sin mor. Det vil ganske enkelt være for hårdt for ham, at være på stadion. For tyve år siden valgte den 37-årige træners bror at begå selvmord på samme måde som Robert Enke, ved at kaste sig ud foran et tog.

1 af 2 Robert Enkes selvmord har rystet den tyske fodboldverden (Foto: AP)
2 af 2 I morgen kl. 11 er den officielle mindehøjtidelighed for landsholdsmålmanden Robert Enke (Foto: Getty Images)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere