Klubber og fans mindes Enke

Ikke kun spillerne på det tyske landshold er ramt af at Robert Enke har begået selvmord. Tyske, spanske og tyrkiske klubber sørger over tragedien

Robert Enke med datteren Lara efter en Bundesligakamp i 1996 (Foto: Getty Images)
Robert Enke med datteren Lara efter en Bundesligakamp i 1996 (Foto: Getty Images)

På forsiden af - den engelske version af - FC Barcelonas hjemmeside lyder teksten: Goodbye Robert Enke ved en videohyldest til klubbens tidligere spiller (2002-2004).

Når man går på målmandens klub siden 2004 - Hannover 96 - møder der læseren en helt sort side med teksten: Wir trauern um ROBERT ENKE *24. august 1977 - 10. november 2009.

Kondolence er der også hos CD Tenerife, hvor Robert Enke spillede på en lejekontrakt i 2004, præcis som det er tilfældet i den klub, hvor han spillede på samme vilkår året tidligere, nemlig tyrkiske Fernebache.

Robert Enke kom til Barcelona fra Benfica , hvor hans død naturligvis også er øverst på hjemmesiden. Han spillede før eventyret i Portugal i den tyske klub Borussia Mönchengladbach , der naturligvis også mindes deres målmand.

Enke blev født i Jena i det tidligere DDR for godt 32 år siden. Her spillede han i storklubben Carl Zeiss Jena fra 1995 til 1996.

Og så har vi slet ikke talt om de utallige fan-sites, hvor tragedien også fylder fantastisk meget, alene omfanget af mindesiden enke1.de viser, hvor mange fodboldtilhængere, der gerne vil vise deres sympati.

Intet er naturligvis mere rørende end se Robert Enkes efterladte hustru til dagens pressemøde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere