TV: Legendarisk angriber død

Angrebslegenden Giorgio Chinaglia er død efter et hjertetilfælde. Han blev 65 år

Giorgio Chinaglia i storhedstiden sammen med Johan Cruyff og Franz Beckenbauer. (Foto: DPA)
Giorgio Chinaglia i storhedstiden sammen med Johan Cruyff og Franz Beckenbauer. (Foto: DPA)

Se legenden i aktion i tv-klippet herover

Verden er blevet en angrebslegende fattigere.

Således døde italienske Giorgio Chinaglia i weekenden som følge af et hjertetilfælde. Han blev 65 år.

Chinaglia, der blev født i Carrera, fik en noget utraditionel karriere for en måltyv fra støvlelandet.

Beckenbauer får nu - langt om længe - en 'afskedskamp' for Bayern München (Foto: Getty Images) Tysk fodbold Beckenbauer hyldes '33 år for sent'

Han indledte profkarrieren i walisiske Swansea, inden han via et par mindre klubber havnede i Lazio og siden fik debut på det italienske landshold.

Han er dog mest kendt for opholdet i legendariske New York Cosmos, hvor han sammen med superstjerner som Pelé, Franz Beckenbauer, Johan Neeskens og Carlos Alberto var motorer i den første fodboldbølge i staterne.

I modsætning til holdkammeraterne, der brugte den daværende amerikanske liga som aftrædelse efter store karrierer, så tog Chinaglia til USA på højden af sin karriere. Her blev det til hele 231 mål, hvis man tæller indendørskampene med, og dermed er han alle tiders mest scorende spiller i amerikansk fodbold.

At han også var lidt af en levemand, afsløres af en anekdote fra den nuværende Tottenham-manager Harry Redknapp, der oplevede italieneren, da han var manager for Seattle Sounders.

Ronaldo vil ikke afvise, at han på et tidspunkt vil fortsætte karrieren i USA, men foreløbig bliver han i Real Madrid. Intl. fodbold New York lokker Ronaldo

- Der er en historie fra Cosmos-tiden. De skulle spille i Florida, tror jeg det var. Eddie Firmani, der var deres manager, henvendte sig til spillerne inden kampen og sagde, 'der er ingen, der går ud i aften, gutter. Vi er her for at spille en stor kamp, og alle, der går ud, får en bøde på 1000 dollar'. Giorgio sagde, 'ok, hvem vil med ud i aften?'. Der røg omkring fem hænder i luften, og så trak han lige 5000 dollar op ad inderlommen og betalte træneren, har Redknapp fortalt.

Giorgio Chinaglia scorede fire mål i 14 landskampe for Italien.

0 kommentarer
Vis kommentarer