Topdommer: Ja tak til regelændringer

FIFA barsler med flere ændringer i fodboldreglerne

Kenn Hansen er klar på at fløjte efter et nyt regelsæt (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Kenn Hansen er klar på at fløjte efter et nyt regelsæt (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Fra næste sæson skal fodboldspillerne efter al sandsynlighed vænne sig til flere regel-ændringer i den nuværende fodboldlov.

Som ekstrabladet.dk skrev igår, så barsler FIFA nemlig med flere ændringer, der, hvis de træder i kraft, vil blive indført efter sommerpausen.

FIFA vil ændre fodboldreglerne

Den danske topdommer Kenn Hansen er en af de dommere, der hilser FIFAs regelændringer velkomne, hvis de vel at mærke fungerer.

Her forklarer han overfor ekstrabladet.dk om sit syn på de forskellige foreslåede ændringer:

Fremover skal der være fem dommere til fodboldkampe, hvor to af dem skal være bag hvert sit mål?
- Det er en god hjælp til dommeren. Jeg har været glad for det i de kampe, jeg har været involveret i, hvor der har været måldommere. Det stiller selvfølgelig krav til kommunikationen, fordi jeg kan ikke have fire folk, der skal skrige mig ind i hovedet. Men når det fungerer, så er det rigtigt godt. Jeg synes, det er en god idé.

Fremover skal det være tilladt at skifte fire mand ud i stedet for tre?
- Det berører ikke os som dommere, om der er tre eller fire udskiftninger. Hvis klubberne ønsker det, så skal de være velkomne til at skifte fire mand ind, siger Kenn Hansen.

Den såkaldte 'tre-dobbelte straf' skal muligvis også sættes ned. Som reglen er nu, skal en spiller, der berøver en oplagt scoringsmulighed, vises ud, modtage en karantæne, og modstanderen skal tildeles et straffespark. Fremover foreslår FIFA, at det kun skal give straffespark og et gult kort.

Om FIFAs foreslåede straf-nedsættelse?
- Det er den regelændring, der berører os mest som dommere. Det kunne gøre livet for dommerne lettere fremover, hvis vi kun skal give gult kort ved en frarøvet målchance i feltet, når der samtidig er straffe.

FIFA vil indføre målteknologi, der skal afgøre, om bolden er inde over stregen?
- Det vil vi også være glade for, hvis den virker 100 procent. Den skal ikke virke nogle gange, den skal virke HVER gang. Hvis den gør det, så kan jeg ikke forestille mig, at nogen er imod det forslag, fortæller Kenn Hansen.

FIFAs forslag vil blive behandlet af The International Football Association Board (IFAB) på en generalforsamling i Surrey 3. marts, og 2. juli vil de godkendte regelændringer blive eksekveret.

Regelændringerne vil blive indført i både FIFA- og UEFA-regi samt i de nationale ligaer og pokalturneringer.