Mykland dømt som kokainsnude

Den tidligere FCK-yndling Erik Mykland er blevet dømt for besiddelse af 50 gram kokain

Erik Mykland blev mandag dømt for besiddelse og videregivelse af kokain. (Foto: Johnny Frederiksen)
Erik Mykland blev mandag dømt for besiddelse og videregivelse af kokain. (Foto: Johnny Frederiksen)

De fleste danske fodboldfans vil sikkert huske, dengang FCK's lille midtbanestrateg Erik Mykland i en kæmpe brandert ville lægge arm med forbipasserende efter en hård bytur i 2003. Det blev der grinet en del af.

Nu er der dog knapt så meget at grine af. Erik Mykland blev mandag ved retten i Oslo idømt 140 timers samfundstjeneste for at have brugt og videregivet kokain til venner i 2006. Små portioner ad gangen, men ifølge domskriftet 50 gram alt i alt.

- Retten lægger til grund, at sigtede i perioden marts til august 2006 var i besiddelse af ca. 50 gram kokain, hvilket efter rettens vurdering må falde ind under straffelovens § 162 om grov narkokriminalitet, hedder det ifølge nettavisen.no i dommen.

Mykland stod ifølge den norske netavis til seks måneders ubetinget fængsel, men han slap med samfundstjeneste på grund af formildende omstændigheder.

Det var under en omfattende efterforskning med telefonaflytninger, at Erik Myklands misbrug blev opdaget, da fodboldspilleren ringede til en pusher, som var under aflytning.

Mykland var dog ifølge eget udsagn ude af sit misbrug, da politiet en dag ringede på døren.

- Det siger sig selv, at det ikke var noget at fortsætte med, sagde Mykland mandag i retten og tilføjede:

- Jeg vil ikke kalde mig narkomisbruger, for jeg stoppede helt af mig selv.

1 af 2 Sådan så det ud, da Erik Mykland i 2003 - mens han spillede i FCK - ville lægge arm i en kæmpe brandert. Det var få dage før en kamp. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 Erik Mykland blev mandag dømt for besiddelse og videregivelse af kokain. (Foto: Johnny Frederiksen)
0 kommentarer
Vis kommentarer