Annonce:
Annonce:

FIFA tester femdommersystem

Et forsøg med yderligere to dommere ved mållinjerne er i gang ved EM for U19-landshold i fodbold. De første erfaringer er positive

FIFA tester femdommersystem, hvor de to ekstra dommere skal holde øje med de to mållinier. (Foto: AP)
FIFA tester femdommersystem, hvor de to ekstra dommere skal holde øje med de to mållinier. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Selv med en hoveddommer og to linjevogtere kan det nogle gange i en fodboldkamp knibe at se, om en bold vitterligt er inde over stregen eller ej, eller om der blev begået straffespark i en given situation.

Derfor er der for tiden et forsøg i gang under EM for U19-landshold, hvor man har påsat yderligere to opmænd, der har til opgave at holde øje med hver sin mållinje og hjælpe dommeren med at træffe de rigtige beslutninger.

Og ifølge den tidligere topdommer Peter Mikkelsen, der nu er medlem af det internationale fodboldforbund FIFA's dommerkomité, er de første erfaringer med forsøget positive, selv om man ikke umiddelbart kan sige, at en vigtig kendelse er faldet anderledes ud, end den ville med kun tre dommere.

- Vi har ikke haft episoder, hvor vi kan sige, at der bliver givet eller annulleret et mål, dømt straffespark eller andre afgørende situationer, som dommeren ikke havde set. Det kan skyldes, at spillerne ved, at der er et ekstra øje på dem, så de måske holder sig i skindet og ikke hiver så meget i trøjerne og så videre, siger Peter Mikkelsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: