Fiaskoafslutning i Laudrups Spartak

Michael Laudrup-effekten er udeblevet i Spartak Moskva, som skuffende slutter sæsonen på en ottendeplads i Rusland efter 1-3-nederlag til Zenit St. Petersborg

Med dagens nederlag endte Michael Laudrups Spartak Moskva på en skuffende ottendeplads i den russiske liga. (Foto: AP)
Med dagens nederlag endte Michael Laudrups Spartak Moskva på en skuffende ottendeplads i den russiske liga. (Foto: AP)

Spartak Moskva og holdets danske træner Michael Laudrup slutter yderst skuffende som nummer otte i den bedste russiske fodboldrække. Det står klart, efter at Spartak-holdet lørdag tabte hjemmekampen mod Zenit St. Petersborg med 1-3 i ligaens sidste spillerunde.

Dermed kommer Laudrups mandskab ikke med i næste sæsons europæiske turneringer via ligaplaceringen, hvor en femteplads varr kravet for en UEFA Cup-plads. Holdet er dog stadig med i pokalturneringen, hvor kvartfinalerne først genoptages næste år, ligesom man også deltager i indeværende sæsons UEFA Cup-gruppespil.

Men skuffende må sæsonafslutningen være for Laudrup, som overtog trænerposten i Moskva-klubben i september. Dengang var der 10 spillerunder tilbage af sæsonen, og Spartak lå på en tredjeplads, ni point efter Rubin Kazan, som også endte med at blive mestre.

Spartak slutter sæsonen 16 point efter mestrene og hele 10 point fra tredjepladsen, der ville have givet adgang til Champions League-kvalifikationen.