Annonce:
Annonce:

Guld-Bendtner

Landsholdsstjernen er blandt de nominerede til titlen som årets talent i Europa

Nicklas Bendtner kan godt juble. Sammen med 39 andre er den 20-årige dansker nomineret til titlen som årets talent i europæisk fodbold. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner kan godt juble. Sammen med 39 andre er den 20-årige dansker nomineret til titlen som årets talent i europæisk fodbold. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Nicklas Bendtner er kommet i fornemt selskab.

Arsenal og det danske landsholds 20-årige angrebstalent er blandt de 40 spillere, der er blevet nomineret til titlen som 'European Golden Boy 2008’.

Den italienske avis Tuttosport har siden 2003 stået bag kåringen, og den har også i år plukket de 40 spillere ud, der alle har det til fælles, at de er spillere i europæiske klubber og født efter 1. januar 1988.

Men selv om Bendtner har gjort det strålende på landsholdet og har vist formatet i Arsenal-trøjen, har han formentlig ikke de store muligheder for at komme helt til tops i afstemningen, hvor Ekstra Bladet deltager sammen med aviser og fodboldmagasiner fra et dusin lande.

Agüero igen
Blandt konkurrenterne er nemlig spillere, der allerede har markeret sig mere markant – bl.a. argentineren Sergio Agüero fra Atletico Madrid, der er en af dem, sydamerikanernes nye landstræner Diego Maradona vil bygge sit hold op omkring. Han vandt i fjor, og han har mulighed for at blive den første, der løber med trofæet to gange.

Derudover kan nævnes Bojan Krkic fra Barcelona samt Bendtners holdkammerat i Arsenal Theo Walcott. Han var allerede som 17-årige indlemmet i den engelske trup til VM i Tyskland i 2006, og i år fik han så mere end stjernestatus i hjemlandet ved at score tre mål i nationaldragten, da England 10. september udraderede Kroatien med en 4-1-sejr.

Et fjerde godt bud som vinder er Manchester Uniteds brasilianske midtbanespiller Anderson, selv om det nok var ventet, at United-manager Alex Ferguson ville give ham endnu mere spilletid, end det hidtil har været tilfældet. Og en spiller på vej, som det danske publikum kan stifte bekendtskab med i den kommende uge, er waliseren Aaron James Ramsey, der til daglig er klubkammerat med Bendtner i Arsenal.

Kommende VM-stjerner
Under alle omstændigheder vil en stor del af de nominerede spillere være dominerende kræfter i store kampe i de kommende år, ligesom man blandt dem også vil finde mange, der bliver de lysende stjerner ved VM i 2010.

Det kan Nicklas Bendtner også nå. Han har allerede vist sin store værdi for Danmark og står i dag sammen med Daniel Agger som to af de fremtidsfolk, der giver håb om, at landsholdet kan spille sig med til den forestående slutrunde i Sydafrika, ligesom han både spillemæssigt og mentalt udvikler sig under vingerne hos sin klubmanager Arsene Wenger.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: