Keane husker ikke sejrene

Irske Roy Keane bliver motiveret af sine nederlag som spiller og træner. Han påstår, at de mange titler med Manchester United er røget ud af hukommelsen

Roy Keane føler sig motiveret af nederlagene - og husker ikke sejrene. (Foto: AP)
Roy Keane føler sig motiveret af nederlagene - og husker ikke sejrene. (Foto: AP)

Det lyder lidt som en overdrivelse, når Roy Keane træder frem og påstår, at han ikke kan sætte dato på en eneste triumf.

Succesen, legenden Keane høstede stor anerkendelse hos såvel Manchester United som på det irske landshold. Syv engelske mesterskaber, fire FA Cup-triumfer samt en Champions League-sejr for det engelske storhold.

Ingen af dem indgår den dag i dag som en del af irerens hukommelse, påstår han over for den engelske tabloidavis The Mirror. I stedet er nederlagene, der rykker ved ham, siger Sunderland-bossen, der nu mere end nogensinde føler sig motiveret.

- Jeg gik fra succes til succes som spiller. Men det var nederlagene, der motiverede mig. Du ser ikke tilbage og tænker på sejrene. Jeg læser og hører om spillere, der taler om hvordan de har vundet titler og pokaler. Men jeg har ingen anelse om, hvilke år jeg vandt noget. Jeg aner det ikke, siger Keane.

Sir Alex på besøg
- Men jeg ved, hvornår jeg rykkede ned med Nottingham Forest. Jeg ved hvornår jeg tabte pokalfinaler og ikke blev ligamester.

- Jeg husker ikke 'the good stuff'. Jeg får min motivation gennem nederlagene.

I spidsen for Sunderland AFC er han rykket op fra den næstbedste række. Men tiden i Premier League har været hård ved klubben, der er placeret under nedrykningsstregen.

- Man kan sige, jeg er mere motiveret nu end nogensinde før i mit liv. Det er udfordringen. Spillerne reagerer, fordi folk forventer en reaktion, da vi ligger i bunden.

- Jeg flyttede forleden og fandt et par medaljer i nogle kasser. Det var andenpladser. Førstepladserne er gemt væk, siger han tørt.

Sunderland byder Keane velkommen til sin lærermester, Alex Ferguson, der kommer forbi med Manchester United.

0 kommentarer
Vis kommentarer