Brøndby til europæisk eksamen

FODBOLD: Michael Laudrup er spændt på om de danske mestre kan stå distancen mod et europæisk tophold som Lokomotiv Moskva

Der blev gået til den under Brøndbys træning tirsdag aften i Moskva. Her kæmper Johan Absalonsen (th.) og Marcus Lantz om bolden. (Foto: Lars Poulsen)
Der blev gået til den under Brøndbys træning tirsdag aften i Moskva. Her kæmper Johan Absalonsen (th.) og Marcus Lantz om bolden. (Foto: Lars Poulsen)
Selv om Lokomotiv Moskva stiller op med en række ubekendte i eftermiddagens UEFA Cup-kamp mod Brøndby, er det uden tvivl et klassemandskab de danske mestre skal op imod.

Brøndby-træner Michael Laudrup er derfor spændt på at se hvordan holdet reagerer mod et hold fra den europæiske top.

- Jeg er da selv spændt på - foruden resultatet - om vi spillemæssigt kan stå distancen mod et absolut tophold. Det er altid interessant, siger Laudrup til Ritzau.

Lokomotiv er på papiret favorit mod Brøndby, men klubben fra den københavnske vestegn kunne næppe møde russerne på et bedre tidspunkt.

Hen over sommeren så Lokomotiv Moskva ud til at køre det russiske mesterskab hjem i overlegen stil for andet år i træk, men et dårligt efterår har sendt klubben ned på tredjepladsen i tabellen.

I weekenden smed Lokomotiv den direkte Champions League-billet væk, da holdet kun fik 1-1 mod ærkerivalerne fra Spartak, som i stedet snuppede Champions League-pladsen.

Meget bedre er det ikke gået i europæisk sammenhæng, hvor russerne missede kvalifikationen til dette års Champions League for første gang i tre år efter samlet nederlag til Rapid Wien fra Østrig.

I UEFA Cup'en er Lokomotiv Moskva også kommet dårligt fra start. I første runde tabte holdet hjemme til Espanyol 0-1 og efterfølgende måtte gruppens forhånds-favoritter nøjes med 0-0 mod Palermo.

- Vi har selvfølgelig stor respekt for dem, også selv om de er pressede. Men vi finder også stor motivation i, at vi med en sejr kan være næsten helt sikre på at gå videre fra gruppespillet. Uafgjort er desuden et rigtig godt resultat, og selv i tilfælde af nederlag er vi stadig med. Vi har alt at vinde. Det er et godt hold med hurtige og teknisk dygtige spillere. Til gengæld har de haft problemer med at skabe målchancer. 41 mål i 30 kampe er jo ikke ligefrem stærkt af et tophold, siger Michael Laudrup.

Lokomotiv Moskva-Brøndby starter klokken 17.00 dansk tid.