Smal Schalke-sejr

FODBOLD: Brøndby har stadig muligheder for at gå videre i UEFA Cup'en efter 1-2 nederlag på Arena AufSchalke

Brøndby har absolut ikke forpasset chancen i årets UEFA Cup, efter at holdet torsdag aften ude led et smalt 1-2 nederlag til Schalke 04 i det første af to opgør i anden runde af UEFA Cup'en.

Hos Schalke var den danske landsholdsspiller Ebbe Sand med i samtlige 90 minutter, uden at han dog kom på scoringslisten.

Schalke pressede Brøndby i bund de første 20 minutter af kampen, hvor Schalkes store spiller Mike Hanke var tæt på på hovedstød, og kun en fabelagtig fodparade af Karim Zaza forhindrede tysk 1-0 føring.

Laudrups tropper kom bedre med, og i det 35. minut kom holdet fra den københavnske vestegn foran 1-0, da et forkølet skud af Andreas Jakobsson blev rettet af af Sven Vermant og snød Frank Rost i Schalke-målet.

Efter en kort periode, hvor Schalke-spillerne virkede lettere rystede over den danske scoring, fortsatte det tyske mandskab dog presset mod Brøndby-målet, uden at det dog blev til scoringer inden pausen.

Godt ti minutter efter pausen, havde Jonas Kamper et nærgående forsøg, som ramte keeper Rost i hovedet, men derpå var det værterne, der dominerede forestillingen til slutfløjt.

Og i det 60. minut blev Schalkes anstrengelser kronet med en scoring ved Mike Hanke, der flot pillede et indlæg ned i feltet og snurrede rundt om sig selv og snød Kim Daugaard og hakkede bolden i kassen i det fjerneste hjørne til 1-1.

Et lille kvarter senere var Hanke igen på spil efter opspil i venstre side. Tyrkiske Hamit Altintop løb et indlæg i dybden op og snød Brøndby-målscorer Jakobsson ved baglinien og smed bolden ind til Hanke, der rykkede et par skridt væk fra Per Nielsen og sendte Schalke på 2-1.

Altintop havde et nærgående forsøg i slutning, hvor det virkede som om begge hold havde indstillet sig på 2-1 til hjemmeholdet.

Når den første skuffelse har lagt sig, er Brøndby-spillerne sikkert ganske godt tilfredse med at være sluppet fra kampen med et smalt nederlag, som betyder, at en 1-0 sejr på Brøndby Stadion er nok til at give adgang til UEFA Cup'ens tredje runde, der efvikles i foråret.