Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kaptajnen reddede Stephan Andersen

Et målmandsdrop var tæt på at koste Brøndby dyrt mod OB, men en scoring fra Per Nielsens baghoved var med til at sikre en fortjent Royal League-finale mod FCK

Stephan Andersen taber en ufarlig bold i aftenens Royal League-semifinale mod OB. (Foto: Lars Poulsen)
Stephan Andersen taber en ufarlig bold i aftenens Royal League-semifinale mod OB. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby vandt efter forlænget spilletid 2-1 mod OB i Royal League-semifinalen på Brøndby Stadion. Et selvmål satte chancefattige OB først på tavlen, men Per Nielsen og Martin Ericsson sikrede sejren for Vestegnen.

BIF startede kampen bedst med de unge Martin Spelmann og Mike Jensen i drev over fløjene, Spelmann med den vante vilje og aggresivitet, og Jensen med sine skarpe træk.

Det blev da også til flere chancer til BIF i 1. halvleg, blandt andre til Chris Katongo, som fik et skud fra fem meters afstand blokeret af en fynsk pande, og til Morten Duncan, som satte en stor hovedstødschance forbi den ene stolpe.

OB lagde et godt fysisk pres på den centrale midtbane, hvor Morten Fevang og Esben Hansen huserede, men fremad banen blev deres kombinationer og forsøg på kontrastød gang på gang brudt i Brøndbys defensiv.

Drop af Stephan Andersen
Igen i starten af 2. halvleg lagde Brøndby et godt tryk på OB med indlæg fra fløjene og gode afslutninger fra blandt andre Morten Duncan og Mike Jensen.

Så skete det omtrent værst tænkelige for Brøndby. Den nytilkomne målmand Stephan Andersen tabte midt i 2. halvleg en tilsyneladende ufarlig høj bold. Kuglen smuttede simpelthen mellem hænderne på Andersen, og da han kastede sig for at sikre sig returen, blev bolden af Mark Howard sparket via hans hænder ind i målet.

Det var stort set første gang, et OB-hold med tunge ben truede Brøndbys mål, men en decideret chance var det ikke.

Brøndby rejste sig
Det lignede deja-vu for mange hårdt prøvede Brøndby-fans, der græmmede sig med hænderne om hovedet.

Men 10 minutter efter 0-1-målet steg kaptajn Nielsen så op til et frispark fra Martin Ericsson, og hårdt presset mellem to OB-forsvarere fik han med baghovedet - med lukkede øjne og lidt heldigt - dirigeret udligningen utageligt i nettet bag Arek Onyszko.

Med de to mål åbnede kampen op og blev mere jævnbyrdig, end den indtil da havde været, dog stadig med Brøndby som de toneangivende.

Den fortjente sejr blev sparket hjem til Vestegnen af Martin Ericsson, som i den forlængede spilletids 1. halvleg sendte en frisparkbold over muren og i mål - og Brøndby i Royal League-finalen mod ærkerivalerne fra FCK.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen