Nu bliver Beckham holdejer

Som ventet investerer det engelske fodboldikon i den amerikanske fodboldliga

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Efter sine mange år Los Angeles Galaxy var det ventet - også fordi det var en del af hans sidste kontrakt med holdet, at David Beckham ville fortsætte som holdejer i Major League Soccer, når han selv lagde støvlerne på hylden.

Nu er rollen som klubejer i den bedste amerikanske liga så småt ved at være på plads, og Beckhams valg af by er faldet på Miami i staten Florida.

- Hvorfor USA? Da jeg skiftede til LA Galaxy sagde jeg, at jeg er fuldt engareret i MLS og at få sporten til at vokse i landet.

Se også: Blatter undskylder Ronaldo-udtalelse

- Jeg er overbevist om, at på et tidspunkt eksploderer det. Fodbold vil blive en sport, der kan udfordre basketball, baseball og amerikansk fodbold. Det er et sjovt sted at spille, og jeg nød mine seks år der, sagde David Beckham under et 'Facebook Live'-event.

Miami har tidligere haft holdet Miami Fusiuon med i MLS, men holdet drejede nøglen om i 2001 pga manglende lokalinteresse og lige så manglende opbakning fra erhvervslivet og sponsorer i millionbyen.

Se også: Zlatan nedtoner drøm om Ballon d'Or

På det tidspunkt var det ikke kun i Miami, at MLS var i krise. Ligaen var nede på otte hold, men her godt ti år senere er ligaen vokset til 19 deltagende hold, der stort set alle sammen spiller på egne stadions fremfor at dele med NFL-hold, og de nye fodboldstadions er overordentlig godt besøgt - og generelt er sporten gået hen og blevet et sted mellem den fjerde og femte mest sete sport i fjernsynet i Guds Eget Land.

Derfor er MLS klar til at byde Miami velkommen i det fine selskab, og det skal altså være med David Beckham i spidsen.

De sidste brikker mangler at falde på plads, men det forventes at david Beckham kommer til at betale 25 mio. dollar eller godt og vel 135 millioner danske kroner for sin franchise. Det skriver BBC.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere