Seks klubber i Financial Fair Play-søgelys

UEFA skal kigge nærmere på seks klubber og undersøge, hvorvidt de har brudt forbundets regler om Financial Fair Play. Yderligere 25 klubber går fri

David Addy (i sorte shorts) og Vitoria Setubal er blandt de klubber, der fra FIFA's side holdes øje med. (Foto: AP)
David Addy (i sorte shorts) og Vitoria Setubal er blandt de klubber, der fra FIFA's side holdes øje med. (Foto: AP)

De omdiskuterede Financial Fair Play-regler kan snart komme i brug. UEFA skal undersøge seks forskellige klubber og vurdere, om de har forbrudt sig mod reglerne, der kort fortalt skal forhindre, at topklubberne kører med dundrende underskud. 

Der er tale om portugisiske Vitoria, ukrainske Metalurg Donetsk, Skonto fra Letland, polske Slask Wroclaw og den rumænske duo Pandurii Targu Jiu and Petrolul Ploiesti. De har alle deltaget i europæiske turneringer i denne sæson - enten i kvalifikation eller gruppespil - og deres præmiepenge bliver nu tilbageholdt, skriver Sky Sports. 

- UEFA Club Financial Control Bodys (CFCB) efterforskningskammer, ledet af Jean-Luc Dehaene, har bekendtgjort, at seks klubber involveret i UEFA's turneringer i 2013/14 er blevet sendt til CFCB's kammer for domssættelse, siger forbundet i et statement.

Yderligere 25 klubber var også genstand for indledende undersøgelser, men UEFA har altså ikke fundet grund til at følge deres finanser yderligere. 

- Efter yderligere efterforksning og baseret på nye informationer og beviser leveret af klubberne har CFCB's efterforskningskammer besluttet at lukke sagerne vedrørende 25 klubber.

UEFA forventer at fælde dom i de seks sager, inden året er omme.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere