Zidan fanget i Emirat-helvede

Den kontroversielle eks-FCM'er kæmper for at slippe ud af sin kontrakt med Bani Yas

Mohamed Zidan har ikke udelukkende haft gode oplevelser på det seneste. (Foto: Erik Kragh)
Mohamed Zidan har ikke udelukkende haft gode oplevelser på det seneste. (Foto: Erik Kragh)

Mohamed Zidans drømmekontrakt med Abu Dhabi-klubben Bani Yas har udviklet sig til et decideret helvede for den tidligere FC Midtjylland-profil.

- Det her har bare ikke været nogen god oplevelse, indrømmer den lille egypter over for Ekstra Bladet.

Han har det seneste år været kørt ud på et sidespor i Emirat-klubben. Kun fire udlændinge må spille - og Zidan er blevet den overflødige femte spiller trods sin status af stjerne fra Egypten.

- Midt i det hele fik jeg en knæskade i sommer. Klubben henter en anden spiller ind og en anden træner, og så er jeg bare overladt til mig selv. I Tyskland når sådan noget skete, så var jeg sikker på at komme til de rigtige undersøgelser og får den rigtige behandling. Her er mentaliteten bare en helt anden, fortæller Mohamed Zidan og tilføjer:

- Derfor vil jeg gerne tilbage til Europa.

Se også: Steinlein drømmer om at få Zidan hjem

Mohamed Zidan har tilknyttet en personlig træner og er i praksis helt ude i kulden hos Bani Yas.

- Jeg fortsætter på min kontrakt. Indtil nu har det ikke været muligt at komme til en løsning omkring min aftale. Den løber til sommeren 2014, men jeg håber på, at vi kan finde en løsning, så jeg kan gå allerede til januar. Men lykkes det ikke, så bliver jeg nødt til at blive, siger Mohamed Zidan, der peger på, at Superligaen er en mulighed for næste aftale, men også Tyskland trækker.

Ved siden af alle de sportslige problemer i Bani Yas kom Mohamed Zidan i ugens løb i mediemøllen, da han fik seks års fængsel for at have udstedt dækningsløse checks i en byggesag i Egypten.

- Det var et stort luksus-projekt uden for Cairo, som et af de største byggefirmaer i Egypten stod bag. Det startede i 2007, men da jeg skulle overtage den første del i 2010, var de nærmest ikke gået i jorden. Så jeg stoppede mine betalinger. Det aftalte jeg direkte med mine kontakter i bestyrelsen. En misforståelse betød bare, at de oplysninger aldrig kom videre til finans-afdelingen.

I 2010 var Mohamed Zidan med på det egyptiske landshold, der vandt African Cup. Her jubler han over finalesejren på 1-0 over Ghana. Han kom selv på scoringslisten, da han stod for 2-0-målet i 4-0-sejren over Algeriet i semifinalen. (Foto: AP/Rebecca Blackwell) Sport og Spil Derfor kommer Zidan altid i problemer

- De kunne bare se, at Mohamed Abdallah Mohamed, som jeg rigtigt hedder, ikke havde betalt, og det er der altså mange der hedder i Egypten, fortæller Mohamed Zidan, der med glæde i stemmen fortæller om et drømmehus, der ligger lige ved siden af en nyanlagt golfbane.

Sagen begyndte imidlertid uden Zidans vidende at rulle i det egyptiske retssystem - og fandt sin afslutning med fængelsdommen.

- Jeg kunne jo bare have valgt at træde tilbage fra aftalen, da de ikke leverede huset til tiden. Men jeg vidste jo at firmaet var troværdigt, og jeg ville gerne have at det hus blev bygget færdigt. Det er et superprojekt, siger Mohamed Zidan, der forklarer at byggefirmaets vicepræsident torsdag aften beklagede sagen på egyptisk tv.

- Havde jeg vidst, at der var en sag, så var jeg jo bare mødt op eller havde sendt en advokat. Men nu blev det jo kun firmaets forklaring, der kom frem i retten. Fristen i sagen er blevet forlænget en måned, og så bliver det afklaret, forsikrer Mohamed Zidan.

Se også: Zidan: Jeg vil gerne til Danmark igen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere