Tøffe stikker til FIFA: Stik nu bare Ronaldo den pris!

- Der er i den grad også gået storpolitik i FIFA, mener Stif Tøfting om kåringen af verdens bedste fodboldspiller 2013

Ronaldo har været i en klasse for sig selv i 2013, senest med hattricket i Portugals 3-2 i Sverige. (Foto: AP)
Ronaldo har været i en klasse for sig selv i 2013, senest med hattricket i Portugals 3-2 i Sverige. (Foto: AP)

Stig Tøfting havde egentlig Franck Ribery som sin personlige favorit til titlen som verdens bedste fodboldspiller 2013. Men Ronaldo er bare ikke til at komme udenom, konstaterer plæneklipperen nu. Samtidig med, at han undrer sig over FIFA og den måde, de afvikler afstemningen på.

- Der er i den grad gået storpolitik i FIFA med den pudsige ændring af deadline for afgivelsen af stemmer til Ballon d’Or, skriver Tøfting i sin lørdagsklumme i Ekstra Bladet.

- Nu er det ikke første gang, at man kan sætte spørgsmålstegn ved den måde, FIFA håndterer tingene på. Hvorfor kan afstemningen ikke komme, når årets sidste kamp er spillet? Det tager vel ikke 14 dage at tælle stemmer op inden showet midt i januar? Ændringen kan kun skyldes én ting: At Cristiano Ronaldo skal have det trofæ, som Lionel Messi er rendt med de seneste fire år ... lyder det fra Tøfting, der selv ville vælge Ronaldo, hvis han havde muligheden.

Se også: Selv Messi hylder Ronaldo

- Frem til VM-playoff-kampene havde jeg smidt min stemme – hvis jeg altså var udstyret med sådan en – på Franck Ribéry som årets spiller. Hans forår var fænomenalt med Bayern Münchens ’the treble’ som toppen af kransekagen.

- Nogle øjebliksbilleder står imidlertid bare så stærkt, at de kan forblænde selv den mest klarsynede plæneklipper. Og derfor er der ingen tvivl: Ingen over og ingen ved siden af Cristiano Ronaldo, som igennem hele 2013 har vist et konstant, højt niveau.

- Det sværeste i fodbold er at score mål. Det næstsværeste er at undgå lange scoringskriser. Behøver jeg minde om, at Ronaldo i tirsdags rundede mål nummer 66 alene i 2013? Der er en grund til, at angriberne er dem, der bliver købt og solgt for flest penge og har de største lønninger.

- Og lur mig, om han ikke fortsætter sit mål-vanvid de kommende dage inden 29. november, hvor det er sidste chance for at smide stemmen på årets spiller, skriver Tøfting blandt andet.

Læs hele Stig Tøftings klumme i Ekstra Bladet i dag.

Se også: Beckenbauer: Ronaldo? Nej tak!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere