Her er Zidans mange skandaler

Ejendomssagen i Egypten er kun den seneste blandt mange uheldige sager for den tidligere Superliga-spiller

Mohamed Zidan har både evnen til at lave genialiteter på fodboldbanen - og rode sig ud i uheldige episoder uden for. (Foto: Thomas Kienzle/AP)
Mohamed Zidan har både evnen til at lave genialiteter på fodboldbanen - og rode sig ud i uheldige episoder uden for. (Foto: Thomas Kienzle/AP)

Mohamed Zidans evner på fodboldbanen - og et par specielle frisurer - burde være nok til at enhver dansk fodboldfan aldrig ville glemme den tidligere AB'er og FC Midtjylland-spiller.

Desværre for den snart 32-åriges eftermæle er det skandalerne uden for fodboldbanen, som præger eftermælet.

Senest kan den egyptiske avis al-Ahram berette om en dom på seks års fængsel for at have skrevet dækningsløse checks til et ejendomsfirma i Egypten. Dommen blev givet in absentia, da retten ikke vidste, hvor Mohamed Zidan befandt sig. Zidan er stadig tilknyttet Baniyas SC, der har hjemme i den arabiske emirat Abu Dhabi, men har ikke spillet kampe i år. Desuden har han arbejdet som fodbold-ekspert for al-Jazeera Sports.

Men allerede før den egyptiskfødte boldkunstner forlod Superligaen til fordel for Werder Bremen havde han gjort opmærksom på sin særlige evne til at havne i uheldige episoder ofte på kant med loven.

Se også: Tidligere superligastjerne seks år i fængsel

Tung fod på speederen
Første plet på straffeattesten kom 7. august 2003, efter politiet tog Mohamed Zidan i at køre for stærkt.

Det kostede en bøde på 2500 kroner.

En 'kærlig' en på lampen
Dem man tugter, elsker man, hedder ordsproget, men det danske retssystem sætter alligevel grænser.

22. august 2003 blev Zidan idømt 60 dages betinget hæfte og 40 timers samfundstjeneste efter vold mod sin ekskæreste.

Så røg kortet ...
Mohamed Zidan måtte fra 5. januar 2005 bede sin holdkammerater om lift til og fra træning efter at være blevet frakendt retten til at køre bil i et år.

I december havde politiet målt Zidans sorte Mercedes 300SLK til 142 km/t. på en strækning, hvor man maksimalt måtte køre 80 km/t - en overskridelse på 77 procent.

God pris på det ur, der!
Katalogprisen på det Dubey & Schaldenbrand-ur, som Mohamed Zidan købte på Strøget for 2500 kroner, lød på 116.000 kroner. Modellen var der kun lavet 12 stk. af, så Michael Woollhead fra Vintage Ure havde ikke svært ved at genkende det, da Zidan noget uklogt valgte at vise det frem på tv.

Røverkøbet udløste 15. februar 2005 betinget fængsel i 60 dage for hæleri.

På kant med tysk bygherre - og dommer
Selv om Mohammed Zidan skiftede Superligaen ud med Bundesligaen, formåede han ikke at holde sig uden for retslokalerne.

I 2009 løb Zidan fra en aftale om at få bygget et hus og dukkede siden ikke op i retten. Det kostede både en bøde til bygherren Michael Barber på 7500 euro samt en på 500 euro udstedt af dommer Wilfried Meyer-Laucke fra Dortmund Landesgerichts 12. civilkammer for at ignore en stævning.

Se også: Zidan igen i retten

Flirter igen med fængsel
I 2010 måtte Mohamed Zidan sætte sig selv i frivillig husarrest i Egypten, fordi han risikerede fængsel, hvis han fløj tilbage til Tyskland for at passe sit job hos Borussia Dortmund. Zidan havde nemlig indtil da undgået egyptisk militærtjeneste, fordi han var eneforsøger af sin familie. Nu havde Zidan hjulpet sin bror med at starte en import- og eksport-forretning, og så skulle Zidan ind og springe.

Se også: Zidan en fri mand igen

Zidan endte dog med at slippe for værnepligten.

I klammeri med holdkammerat(er)
Først måtte holdkammerater i Borussia Dortmund i begyndelsen af 2012 skille Mohamed Zidan og Antonio Da Silva ad efter en batalje under træning. I forsommeren var Zidan så oppe at toppes med en endnu en holdkammerat - denne gang på landsholdet, hvor reservekeeper Ahmed El-Shennawy og Mohamed Zidan var så uenige, at de røg i totterne på hinanden.

Landsholdsfodbold - 7. jun. 2012 - kl. 12:48 TV: Zidan i håndgemæng med holdkammerat

Bøde for lortesang
Fansene i Mainz elsker ham sikkert for det, men det gjorde det tyske fodboldforbund DFB ikke, da Mohamed Zidan sammen med Mainz-tilhængere sang smædesange mod Kaiserslautern. Fodboldforbundet var ikke tilfreds med ordlyden og tildelte Zidan en bøde på 6000 euro (ca. 45.000 kroner).

Se også: TV: Zidan straffet for 'lortesang'

Fængelsstraf for dækningsløse checks
Onsdag 20. november kunne den egyptiske avis al-Ahram berette, at Mohamed Zidan i Egypten var idømt seks års fængsel for at udskrive dækningsløse checks til en ejendomsselskab. Retten ved dog ikke, hvor Zidan befinder sig, så dommen blev afsagt in absentia.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere