Dansk træner bliver assistent for Svennis

Mads Davidsen har underskrevet en kontrakt, der gør ham til assistenttræner for Sven-Göran Eriksson i Guangzhou R&F i 2014

Danske Mads Davidsen bliver assistent for Sven-Göran Eriksson (Foto: AP)
Danske Mads Davidsen bliver assistent for Sven-Göran Eriksson (Foto: AP)

Den 31-årige danske fodboldtræner Mads Davidsen bliver i den kommende sæson assistenttræner i Guangzhou R&F, hvor den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson er cheftræner. Davidsen har i efteråret arbejdet for Eriksson som kampanalytiker og rådgiver i forbindelse med køb af spillere, men først nu er samarbejdet blevet formaliseret, og danskeren tager et skridt op ad stigen med den ét-årige kontrakt, der bliver automatisk forlænget, hvis det lykkes Guangzhou R&F at slutte i top tre i den kinesiske liga og dermed kvalificere sig til Champions League.

Mads Davidsen har lavet en precontract, der er underskrevet af ham selv og klubbens direktør. Den rigtige kontrakt skal have de rigtige stempler, inden de kan skrive den under, når han kommer tilbage fra ferie i januar. Davidsen glæder sig til udfordringerne i 2014.

- Jeg bliver assistenttræner og skal være med på træningsbanen i løbet af ugen, og så skal jeg analysere vores egne kampe og kommende modstandere. Vi er to assistenttrænere, og mit udgangspunkt er, at jeg helst vil sidde på tribunen og analysere kampene og så komme ned i pausen og forberede Sven på anden halvleg, men hvordan den fordeling bliver, har vi ikke aftalt endnu. Jeg skal desuden være med omkring rekruttering af spillere, og så skal jeg være med til at sikre den råde tråd på vores akadami, som vi lige har åbnet sammen med Chelsea, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Dansk træner arbejder for Sven-Göran Eriksson

Han får altså travlt det kommende år, men opgaverne i Guangzhou bliver ikke de eneste. Han er tilmeldt DBU's P-træneruddannelse og starter på kurset i starten af det nye år. Der bliver derfor også en del rejseaktivitet det kommende halvandet år, som uddannelsen varer.

Mads Davidsen glæder sig til at arbejde endnu tættere sammen med Sven-Göran Eriksson, og han glæder sig over, at Eriksson har forståelse for, at han skal tage sin træneruddannelse i Danmark, mens han arbejder i Kina.

- Sven har sagt til mig, at jeg selvfølgelig skal sørge for at tage p-licensen, for jeg kommer ingen vegne i den her branche, hvis ikke jeg har den højeste uddannelse. Jeg får travlt, men den første samling i kurset ligger i starten af januar, inden jeg tager til Kina. Derefter bliver der selvfølgelig en del rejseaktivitet, men så mange samlinger er der heller ikke, så det skal nok gå.

Mads Davidsen drog til Kina i 2012 for at blive teknisk direktør på Ebbe Sands fodboldakademi i Shanghai. Han forlod jobbet i sommer og har altså i mellemtiden arbejdet for Guangzhou R&F med en lidt løsere tilknytning, end der bliver tale om nu. Han har allerede fået et stort kendskab til kinesisk fodbold, men det er ikke Kina som fodboldland, der driver lysten til at fortsætte. Det er perspektiverne i jobbet.

- Sven har så at sige godkendt mig ved at tilbyde mig det her job, og jeg er rigtig glad for, at han vælger at sige, han vil have mig ind. Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde endnu tættere sammen med ham, og så må vi se om et år. Det her job fremmer mine muligheder i Kina, og åbner der sig en dør for mig som cheftræner, så går jeg ind af den, men jeg er åben for det meste. Nu kommer jeg op på hylden med seniorspillere, og så må vi se, hvad der kan ske herfra.

- Nu er målet at komme i top tre og kvalificere os til Champions League i den kommende sæson. Lykkes det, fortsætter jeg automatisk, og så står jeg næste sommer med en p-trænerlicens og et godt job. Det er perspektiverne i jobbet, der vil afgøre, hvad der skal ske herefter, og så er jeg sådan set klar til at flytte til hvor som helst i verden.

Guangzhou R&F blev nummer seks i den kinesiske liga i den forgangne sæson.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer