TV: Sindssyg vold da den brasilianske liga gik amok

Politi-helikopter måtte lande på banen, da den brasilianske liga eksploderede i vold kort før VM

Det gik voldsomt for sig, da Vasco da Gama rykkede ned. (Foto: AP)
Det gik voldsomt for sig, da Vasco da Gama rykkede ned. (Foto: AP)

Der er ikke noget at sige til, hvis de høje herrer i FIFA er en anelse nervøse for afviklingen af næste sommers fodbold-VM i Brasilien.

VM-værterne er bagud med det meste, for nylig styrtede et VM-stadion sammen og der er begrundet frygt for store demonstrationer og anden uro under slutrunden på grund af landets enorme sociale problemer.

Og så er der volden.

Se også: Se billederne: Voldsom fodboldballade i Brasilien

For hvis enkelte uoplyste sjæle går rundt med den opfattelse, at brasilanske fodbold er lutter samba-glæde og nougat-brune skønheder, ja, så er det tid til vågne op til virkeligheden.

Søndag tabte de tidligere firedobbelte mestre Vasco da Gama 5-1 til AtleticoPR, hvilket betyder exit fra den bedste række, og det var mere end klubbens tilhængere kunne rumme.

Meget mere, faktisk.

Stadionet i Joinville blev skueplads for voldsomme slagsmål, hvor fire blev sårede undervejs. Heraf en med så alvorlige hovedskader, at en politi-helikopter måtte lande på banen, så den sårede kunne kommes til undsætning.

Se også: Blatter inviterer til fest i Brasilien

Det tog en time at få uroen under kontrol, inden kampen kunne spilles færdig.

Nu er spørgsmålet, hvilket efterspil balladen får - både i forhold til Vasco da Gama og næste sommers VM.

De regerende mestre fra Fluminense skrev negativ fodboldhistorie, da de som de første titelholdere i Brasiliens historie også må en tur i den næstbedste række.

Se også: Byggeproblemer i Brasilien: Tre VM-stadioner forsinkede

- Vi er alle sammen meget triste lige nu. Vi ved, at det ikke bliver let i anden division, men vi vil gøre alt for at komme hurtigt tilbage, siger Fluminense-keeper Diego Cavalieri.

I den positive ende kan de juble over mesterskabet i Cruzeiro, mens Ronaldinho fejrede sit comeback for Atletico Mineiro med begge mål i 2-2 kampen mod Vitoria.

0 kommentarer
Vis kommentarer