Eks-dommer jubler over regelændring: Slut med tårer

- Jeg har sgu tit stået næsten med tårer i øjnene, når jeg har givet en målmand det røde kort, siger Claus Bo Larsen

Claus Bo Larsen vil hellere give det røde kort til den udskældte regel end til målmændene. (Foto: Lars Skaaning)
Claus Bo Larsen vil hellere give det røde kort til den udskældte regel end til målmændene. (Foto: Lars Skaaning)

En af fodboldens mest forkætrede og udskældte regler kan være på vej ud af dommernes sorte bog.

UEFA har nemlig indstillet til, at reglen om, at målmænd, der som sidste skanse nedlægger en modstander i feltet, skal have det røde kort.

Nu venter det europæiske fodboldforbund på godkendelse fra International Football Association Board - der har magt til at lave reglerne om - og hvis det står til den pensionerede danske topdommer Claus Bo Larsen, så kan det faktisk kun gå for langsomt med at få hældt den udskældte regel på møddingen.

- Det er fantastisk, og det burde være sket for mange år siden, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: UEFA vil droppe kontroversiel regel

- Jeg har altid været modstander af, at en målmand risikerer rent rødt kort, hvis han kommer til at nedlægge en fremstormende angriber, fordi han er for hurtig. Et direkte rødt kort giver jo altid to dages karantæne, og hvis det eksempelvis sker i det andet minut, så er der jo reelt tale om en straf på næsten tre spilledage, lyder det fra Claus Bo Larsen, som selv havde det meget svært med at skulle dømme ud fra reglen.

- Jeg har sgu tit stået næsten med tårer i øjnene, når jeg har skullet udvise en målmand. Han skal jo gøre alt for at forhindre en scoring, men jeg tror, at de fleste, der kender fodbold er enige i, at det rækker med gult kort, hvis målmanden går efter bolden, og angriberen bare er for hurtig, siger han og fortsætter:

- Det er jo noget andet, hvis målmanden bare går ud og slagter modstanderen, så skal det jo give rødt kort, siger den erfarne dommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer