Guardiola: Vi skal vinde VM for klubhold

Bayern München er rejst til Marokko for at vinde VM for klubhold. Tirsdag får tyskerne kinesisk modstand

Pep Guardiola og Bayern München er storfavoritter til at hjemføre VM for klubhold. (Foto: AP)
Pep Guardiola og Bayern München er storfavoritter til at hjemføre VM for klubhold. (Foto: AP)

VM for klubhold kommer ofte lidt på tværs for Champions League-mestrene, der i kølvandet på et hektisk program i ligaen og i Champions League skal på langfart for at møde mindre skræmmende hold i en måske knap så prestigefyldt turnering.

Sådan ser de ikke på det i Bayern München.

Den velsmurte tyske maskine er fløjet til Marokko for at vinde to kampe og hente endnu et trofæ til det bugnende pokalskab.

Tirsdag venter de asiatiske mestre - kinesiske Guangzhou Evergrande - i semifinalen, og tyskerne tager kampen og turneringen meget alvorligt, forsikrer de.

Se også: Klopp: Har det hårdere end Bayern

- Denne turnering er meget vigtig. Det er ikke nemt at kvalificere sig eller at vinde turneringen. Der er kun to kampe, semifinalen og finalen, og for at sige det simpelt - så skal vi vinde dem, siger Bayern-træner Josep Guardiola.

Den karismatiske træner takker sin forgænger Juup Heynckes for at vinde sidste sæsons Champions League med Bayern München, hvilket udløste billetten til VM for klubhold i år.

- Du er ikke så heldig at kunne deltage i denne turnering ret mange gange i dit liv som professionel fodboldspiller, og jeg vil gerne takke holdet og Juup Heynckes, for det er deres skyld, jeg er her i dag, siger Guardiola.

Hans spillere er på linje. De er ikke kommet til Marokko for at holde badeferie og købe julegaver til familier og venner derhjemme.

Se også: Dansk stortalent bag Bayern-scoring

- Vi er fuldt motiverede, og vi er kommet her for at vinde. Det er den sidste store udfordring i et meget succesrigt år.

- Det er en meget speciel turnering, som bringer mestrene fra de forskellige kontinenter sammen, og vi vil være verdens bedste klub. Vi vil krone året med endnu en succes, siger målmand Manuel Neuer.

Modstanderen i tirsdagens semifinale, kinesiske Guangzhou Evergrande, er trænet af den tidligere italienske landstræner, Marcello Lippi.

Bayerns verdensstjerne Franck Ribery forsøger ikke at skubbe favoritværdigheden fra sig.

Se også: Pep: Bayern er ikke Europas bedste

- Jeg kender ikke det kinesiske hold ret godt, men jeg kan sige, at vi er favoritter, siger Franck Ribery.

I den anden semifinale mødes de sydamerikanske mestre Atletico Mineiro fra Brasilien og de marokkanske mestre fra Raja Casablanca. De to hold mødes onsdag.

Finalen spilles på lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer