Oliver Kahn: Chelsea har købt Champions League

Money rules: Penge er endegyldigt blevet den afgørende factor I fodbold, mener landsholdslegenden

Oliver Kahn har aldrig været bleg for at sige sin mening (Foto: AP)
Oliver Kahn har aldrig været bleg for at sige sin mening (Foto: AP)

Måske burde han også have fremhævet, at hans egen tidligere klub konstant tømmer det øvrige Tyskland for talent og stjernepotentiale. At den netop har lænset sin værste konkurrent og sidste års finalemodstander i Champions League, Borussia Dortmund, for holdets to største stjerner.

I stedet vælger han at fremhæve Chelsea, der forrige år tog til München og slog – netop Oliver Kahns euro-svulmende Bayern.

- Abramovich købte den titel, men gør det ham og Chelsea anderledes end Manchester City, Real Madrid, Barcelona eller Bayern, spørger den mangeårige landsholdsmålmand ifølge goal.com.

Se også: Medie: Chelsea enige med Diego Costa

Referencen til London-klubbens stenrige russer, der gennem ni år har postet milliarder i sin trup, lægger op til en konstatering, som de færreste vel kan være uenige med Kahn i:

-Penge er blevet den afgørende faktor i fodbold.

-For at rykke op i Bundesligaen, har du brug for et budget på 20 til 25 millioner euro (150-190 millioner kroner, red.). For at vinde Champions League skal du bruge 300 millioner (2,238 milliarder), vurderer han.

Se også: Chelsea henter egyptisk stortalent

UEFA introducerede I 2011 Financial Fair Play regulative i håbet om, at kunne dæmpe de helt store handler og lønninger og dermed skabe et mere lige felt af konkurrenter i fodboldverdenen.

Den slags skåltaler har det dog med at blive glemt, når først en russisk oligark eller arabisk sheik står klar med checkhæftet.

Se også: Kahn til angreb på ærkefjenden

Oliver Kahn har i øvrigt ikke haft brug for at tage arbejde, siden har stoppede karrieren i Bayern München i 2008.

0 kommentarer
Vis kommentarer