TV: Brasiliansk frisparkskonge indstiller karrieren

Juninho Pernambucano, der blev kendt for sit fantastiske frispark, stopper sin aktive karriere 39 år gammel

Juninho Pernambucano havde sin storhedstid i franske Lyon. (Arkivfoto: AP)
Juninho Pernambucano havde sin storhedstid i franske Lyon. (Arkivfoto: AP)

Når man i dag ser Cristiano Ronaldo, Gareth Bale eller Andrea Pirlo sparke frispark med deres særegne teknik, hvor de mere skubber til bolden med vristen, end de faktisk sparker, skylder de brasilianske Juninho Pernambucano alt. 

Nu 39-årige Juninho var en af de første - hvis ikke dén første - der med succes tilegnede sig sparketeknikken, der får bolden til at flyve i luften uden at dreje om sin egen akse.

Så vanvittig er Arnesens nye klub

Den spinder ikke. Den svæver og drager nytte af vindens naturlige turbulens, der vifter bolden ud af kurs uden chance for målmanden for at gætte, hvor den ender henne. Typisk endte de fra Juninhos fod i nettet. 

Teknikken blev et kendetegn for Juninho, der i sin karriere scorede mere end 100 mål på frispark. Men i dag er det slut. Brasilianeren stopper karrieren efter mere end tyve år som professionel. 

Vraget FCK'er scorer i belgisk lyndebut

I sin sidste sæson som aktiv spillede Juninho for Vasco da Gama i hjemlandet, men det var i franske Lyon, at han skabte sig et navn. Fra 2001 til 2009 spillede Juninho på Stade Gerland og var med til at vinde syv franske mesterskaber i træk. 

Men det er ikke pokalerne i skabet, Juninho vil blive husket for. Det er flugten på bolden.