Arnesen: Havde tilbud fra Premier League

Frank Arnesen er ny sportsdirektør i ukrainske Metalist Kharkiv, men han kunne også have valgt Premier League. Nu glæder han sig til den nye udfordring, der bestemt ikke er et skridt ned

Frank Arnesen kunne have gjort comeback i Premier League (Foto: AP)
Frank Arnesen kunne have gjort comeback i Premier League (Foto: AP)

PSV Eindhoven, Tottenham, Chelsea og Hamburger SV. Frank Arnesens CV som sportsdirektør fejler bestemt ikke noget, og derfor var det desto mere overraskende, at landsholdskoryfæet i slutningen af januar blev præsenteret i ukrainske Metalist Kharkiv.

Arnesens nye opgave bliver en markant anderledes en af slagsen i forhold til hans tidligere jobs, og netop det lokkede danskeren, der ellers havde nogle attraktive tilbud liggende.

- Jeg havde et par muligheder i Premier League og i andre lande, men jeg besluttede mig for at tage denne mulighed, fordi det var noget, jeg aldrig har prøvet før. Det er en stor udfordring, og jeg glæder mig til den, siger han til tipsbladet.dk og uddyber sine bevæggrunde for valget.

- Efter en samtale, som var rigtig positiv, med præsidenten og vicepræsidenten, kunne jeg se, at de havde store ambitioner. De vil vinde noget og være i toppen af den ukrainske liga og spille europæisk fodbold. Så det var præcis, hvad jeg ledte efter. Derudover er det en oplevelse for mig at flytte til en anden del af verden. Jeg har boet i Vesteuropa hele mit liv, og hvis jeg bliver her i lang tid, bliver det en stor oplevelse for mig.

Kedeligt selskab: Frank Arnesen har fundet sig et nyt job, men hans nye arbejdsgiver Sergey Kurchenko er noget ulden i kanten. (Foto: Ernst van Norde) Meninger I stald hos BabyfjæsFrank Arnesen indtræder lørdag i rollen som sportchef i ukrainske Metalist Kharkiv. (Foto: Ernst van Norde) Sport og Spil Stort portræt: Her er Arnesens nye liv

Onde tunger vil måske sige, at et skifte til den upåagtede ukrainske liga er et skridt ned i forhold til Arnesens tidligere adresser i nogle af Europas fineste ligaer, men sådan ser den 57-årige sportsdirektør ikke på det. Ligaen og klubberne er inde i en flot udvikling, og Metalist har ambitioner om europæisk succes.

- Det er slet ikke et skridt ned. Der bor næsten 50 millioner mennesker i Ukraine, og vi har set, hvad østeuropæiske hold har udrettet – de har gennemgået en flot udvikling med klubber som Dynamo Kiev, Dnipro (Dnipropetrovsk, red.) og Shakhtar (Donetsk, red.), som er hold på europæisk niveau. På trods af konkurrencen i ligaen blev Metalist nummer to sidste sæson og nummer tre de sidste par år, og med præsidentens ambitioner er jeg sikker på, vi også kan deltage i de europæiske turneringer, siger Frank Arnesen.

Lige præcis det med europæisk fodbold var Metalist afskåret fra i denne sæson, da holdet i sommer blev udelukket på grund af en matchfixing-sag fra 2008. I forbindelse med sagen blev Arnesens forgænger på sportsdirektørposten fyret og udelukket fra fodbold, og netop det banede vejen for danskerens ansættelse. Men den sag er glemt nu.

- Det var hårdt for klubben, for de gjorde det rigtig godt i deres vej mod Champions League og havde en god mulighed for at kvalificere sig. Det var selvfølgelig et tilbageslag, men de har heldigvis glemt det. Som jeg har sagt, er præsidenten meget ambitiøs, så nu er vi klar til at kvalificere os til europæisk fodbold næste sæson. Og det er derfor, de næste tre måneder bliver så vigtige for os, og det ser jeg frem til, siger Arnesen, der også har mesterskabskamp og pokalsucces i kikkerten.

Og noget tyder på, at Arnesen og Metalists målsætning bliver indfriet. Her lige over halvvejs i sæsonen ligger holdet nummer to i den ukrainske Premier League fem point efter Shakhtar, men med en kamp i baghånden.Se også: Så vanvittig er Arnesens nye klubSe også: Frank Arnesen rykker østpåFrank Arnesen indtræder lørdag i rollen som sportchef i ukrainske Metalist Kharkiv. (Foto: Ernst van Norde) Sport og Spil Stort portræt: Her er Arnesens nye liv

0 kommentarer
Vis kommentarer