Her er Nikes strik-støvle til midtbanespillere

Nike lancerer en ny, tætsiddende støvle, der særligt er henvendt til midtbanespillere

Det kunne ved første blik ligne noget, mormor har strikket i en portvinsbrandert - i 1970'erne.

Men Nike påstår, at deres nye fodboldstøvle Magista 2 vil revolutionere spillet.

For nylig blev støvlen - i en sløret udgave - præsenteret i en video, hvor blandt andre Christian Eriksen og Viktor Fischer deltog.

TV: Eriksen og Fischer i selskab med Iniesta og Götze

Og nu er billederne af den nye, vævede støvle blevet frigivet. Samtidig forlyder det fra Nike, at Magista 2 især er velegnet til offensive midtbanespillere, playmakere, der får en helt særlig føling med bolden i den tætsiddende støvle, der er beklædt med riflet, vævet stof fremfor eksempelvis læder.

- Jeg kan godt undre mig over, at en sådan type fodboldstøvle ikke er blevet opfundet noget før. Men sådan er det vel altid med de gode opfindelser. Der er så mange spillere der lider af ankelskader i form af forstuvninger og brud, og det kan dette design forhåbentlig gøre noget ved. Samtidig er Flyknit-materialet lettere og mere åndbart end læder, hvilket altid er en fordel, siger direktør for Unisport.dk, Filip Domagala.

Om det betyder, at en venstre back fra serie 5 skal holde sig langt væk, når støvlen kommer i handelen op mod VM i fodbold, melder historien ikke noget om.