TV: Fodboldhelten har reddet liv før

Jaba Kankava, der søndag reddede fodboldspilleren Oleg Gusevs liv, har prøvet en lignende situation før

Den georgiske fodboldspiller Jaba Jankava levede indtil søndag et forholdsvist anonymt liv i den bedste ukrainske række. Men så skete der noget, der for evigt ændrede den tilværelse. Nu går han hele verden rundt som en af hverdagens sande helte.

FC Dnipro-spilleren handlede nemlig hurtigt, da Oleg Gusev fra modstander-holdet Dynamo Kiev blev ramt i hovedet af Dnipro-målmandens knæ og gik ud som et lys. Ikke nok med det, så var Gusev ved at blive kvalt i sin egen tunge, men hurtig handling fra Kankava forhindrede et voldsomt uheld i at få en tragisk udgang.Jaba Kankava i aktion for sit landshold. I en glidende tackling er det Andres Iniesta (Foto: AP)
Jaba Kankava i aktion for sit landshold. I en glidende tackling er det Andres Iniesta (Foto: AP)


Og der var faktisk en grund til, at Kankava kunne redde sin modstanders liv. Han har stået i en lignende situation før. Det fortæller han til Dynamo Kievs hjemmeside.

- Jeg har været i lignende situationer før, så jeg vidste, hvad jeg skulle gøre. Der var engang, hvor jeg måtte hjælpe en landsholdskollega på samme måde, siger Jaba Kankava, der ikke føler sig som en helt.

- Det gør jeg ikke. Jeg tror, alle ville have gjort som mig. Jeg håber bare, at Oleg vil komme sig, siger Kankava, som vi alligevel her på Ekstra Bladet godt vil betegne som en helt.

0 kommentarer
Vis kommentarer