Silberbauer: Føler mig så dårligt behandlet

Slagsmålet mellem Michael Silberbauer og Young Boys fortsætter - men de to parter veksler ikke et ord til hinanden

Michael Silberbauer. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Silberbauer. (Foto: Lars Poulsen)

Michael Silberbauer.

Hvis der skulle være nogle danske fodboldfans, der har glemt det navn, er der ikke så meget at sige til det. I snart et år har den tidligere Superliga-profil levet en skyggetilværelse i Schweiz, hvor han er fanget i Young Boys i et nærmest absurd spil om penge og principper. Danskeren vil ikke se på Young Boys, og Young Boys vil ikke se på danskeren. Alligevel kan de to parter ikke nå til enighed om et økonomisk kompromis.

Dermed ser det ud til, at Michael Silberbauer har udsigt til endnu et år på et reservehold i Schweiz.

- Der er ikke så meget, der har ændret sig, og jeg ved ærligt talt ikke hvorfor. Der er ingen, der vil fortælle mig noget. Jeg er sikker på, at det er noget politisk. Jeg har det rigtig fint med andenholdstræneren, og mit forhold til cheftræneren er også godt. Det er ledelsen, der er problemet, og jeg føler mig så dårligt behandlet, siger Michael Silberbauer til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Jeg tror egentlig godt, at træneren vil bruge mig, men min helt klare fornemmelse er, at det har han fået besked på, at han ikke må. På et tidspunkt var jeg med i en træningskamp for førsteholdet - der må være opstået en eller anden form for kommunikationsbrist mellem ledelsen og træneren, siden det kunne lade sig gøre - og her gik det okay, men jeg blev svinet til af ledelsen efterfølgende, fordi jeg var dårlig. Men jeg spillede kun 20 minutter og lavede et oplæg til 2-1, som blev kampens resultat. Det opsummerer egentlig situationen meget godt.

Tilbød 50/50-løsning
Han vil til enhver tid være åben for at indgå et kompromis, der gør, at han kan slippe fri af Young Boys, men han tvivler på, det kan lade sig gøre.

- Vi har virkelig strukket os langt, og jeg kan ikke forstå, hvorfor de ikke vil gå med til det. Før sæsonen, hvor jeg havde to år tilbage af min kontrakt, tilbød vi en 50/50-løsning, som gik ud på, at jeg skulle have løn for det ene år, mens jeg så ville give afkald på det andet år. Men det afviste de blankt, så nu har de bare en løntung spiller på andenholdet.

- Men jeg må også se det fra min egen synsvinkel. Jeg har ikke lyst til bare at smide penge på gaden. Hvorfor skulle jeg det? Havde jeg været 23, havde det måske været noget andet, og så kunne jeg have startet forfra et andet sted. Men jeg har nået en alder, hvor det her nok er min sidste store kontrakt. Det er jeg nødt til at tænke på, siger 32-årige Michael Silberbauer.

Den tidligere AaB- FCK og OB-spiller understreger, at man ikke skal gå og have ondt af ham.

- Det er ikke sådan, at jeg bare tæller dagene, til min kontrakt udløber, og der er ingen, der skal have ondt af mig. Jeg bor godt og forsøger at finde motivation i at give noget af min erfaring videre til de unge spillere på andetholdet, slutter den strandede dansker i alpelandet.

0 kommentarer
Vis kommentarer