Annonce:
Annonce:

Så faldt UEFA's hammer: Megastraffe til City og PSG

Manchester City og Paris Saint Germain idømt bøder på knap en halv milliard kroner for at overtræde de nye regler om 'Financial Fair Play'

Manchester City må til lommerne, fordi klubben har overtrådt FFP-reglerne. (Foto: AP)
Manchester City må til lommerne, fordi klubben har overtrådt FFP-reglerne. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Selvom Manchester City og Paris Saint Germain råder over nærmest bundløse pengekasser, så er der grænser for, hvordan de nyrige fodboldgiganter kan agere på markedet.

Fredag faldt UEFA's hammer i forhold til anklagerne om, at de to klubber har overtrådt reglerne for 'Financial Fair Play'.

Og den faldt tungt!

Arsenal-manager: Smid dem ud af CL

Ifølge BBC og Sky Sports har englænderne erkendt at have forbrudt sig mod det nye regelsæt, og straffen er til at føle på.

475,3 millioner kroner skal City punge op med i bøde. I første omgang kan de dog 'nøjes' med at slippe 165,3 millioner kroner.

Annonce:

Oven i hatten er klubbens Champions League-trup i den kommende sæson skåret ned fra 25 til 21 spillere. Samtidig skal Manchester City have indvilliget i en kraftig reducering i klubbens transfer-udgifter i de kommende sæsoner - men understreger videre, at det ikke får direkte indflydelse på de allerede planlagte indkøb.

FCK nedjusterer med 160 mio. kr.

PSG skal angivelig have fået en lignende straf, mens også den russiske trio Zenit St. Petersborg, Rubin Kazan og Anzhi Makhachkala, de tyrkiske klubber Galatasaray, Bursaspor og Trabzonspor samt bulgarske Levski Sofia er i fedtefadet.

Manchester City har i en meddelelse på klubbens hjemmeside understreget, at målet er at regnskabet skal gå i nul i det kommende regnskabsår.

Reglerne om 'Financial Fair Play' er stadig i indkøringsfasen.

Her må klubberne maksimalt have et underskud på 337,5 millioner kroner. Og det har hverken City eller PSG formået at leve op til trods den massive pengestrøm fra klubberne arabiske ejere.

Nu straffer UEFA de rige: Chok-bøder til City og PSG

Reglerne omkring økonomisk fairplay skal sikre, at klubberne kæmper på lige vilkår. Ud over et loft over klubbernes underskud er det også et krav, at klubberne har en positiv egenkapital og ikke skylder ansatte eller skattevæsnet penge.

Annonce:

Manchester City vandt Premier League i år, mens PSG blev fransk mester.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: