'Jeg kan skaffe Laudrup en klub i morgen'

- Hvis Michael vil træne i De Forenede Arabiske Emirater, kan jeg skaffe ham en klub i morgen, siger Allan Nielsen. Men et job udenfor Europa lukker døren til topklubberne, advarer han

Verden ligger åben, hvis Michael Laudrup vil på 'eventyr'. (Foto: AP)
Verden ligger åben, hvis Michael Laudrup vil på 'eventyr'. (Foto: AP)

Michael Laudrups næste trænerjob ligger måske udenfor Europa.

Tirsdag fortalte han til Politiken, at han vil videre i karrieren, og ikke længere træne 'mindre' klubber, som Getafe, Mallorca og Swansea.

Nu vil han enten op på øverste europæiske hylde eller prøve lykken i en anden verdensdel.

- Det kan være hvor som helst. Jeg har det sådan nu, at jeg helst vil have et job, hvor jeg kan se opad i tabellen, ikke nedad. Men hvis ikke det job kommer - og det ser ikke sådan ud lige for tiden, vel - så må jeg enten vente et år eller to, sådan er det. Eller tage et af de mere eventyrlige trænerjobs, som du siger. Det kan være spændende, men det rummer også den risiko, at man bliver ’glemt’ og får sværere ved at få et godt trænerjob i Europa bagefter, siger Laudrup til avisen.

Michael Laudrup fik sig en lille en på øjet på flyet. (Foto: Bayram Tutumlu/Facebook) Dansk fodbold Agent driller sovende Laudrup

Hvis det er et velbetalt job i De Forenede Arabiske Emirater, der frister, skal han bare ringe til Allan Nielsen.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende agent er rykket til Emiraterne, hvor han er på klubjagt med Ebbe Sand.

Her er Michael Laudrup så stort et navn, at Allan Nielsen ligefrem tør love et job.

- Hvis Michael vil, kan jeg skaffe ham en klub i morgen. Han kan sagtens skabe en karriere herude, siger Nielsen til Ekstra Bladet.

Men selv om pengene er gode under ørkensolen, så har en karriere på Den Arabiske Halvø også sine bagsider.

- Det er kulturelt meget anderledes i forhold til Europa. Der er intet talentarbejde, og der kommer ingen tilskuere til kampen, så niveauet er herefter. Men jeg vil tro, at topklubberne har niveau til Superligaen, fortæller han og fortsætter:

(Foto: AP) Premier League 'Laudrup passer perfekt til West Bromwich'

- Man mangler jo ikke noget herude, men omvendt er et trænerjob endnu mere usikkert her. Du kan have en kontrakt på tre år, men hvis du taber to kampe i streg, ryger du ud, lyder det fra Allan Nielsen, der advarer Michael Laudrup om at rykke til Mellemøsten, hvis han stadig drømmer om et europæisk topjob.

- Hvis han tager herud i et par år og får succes, kan han vælge og vrage mellem klubberne i Mellemøsten. Men han vil udelukke sig selv fra en fremtid i en europæisk klub på øverste hylde, advarer Allan Nielsen.

Kina kan også være en mulighed, hvis Michael Laudrup vil på 'eventyr'.

I storklubben Guangzhou er danske Mads Davidsen assistent for svenske Sven-Göran Eriksson. Han kan ligesom Allan Nielsen fortælle om en verden, hvor jobsikkerheden er helt ude i skoven.

- Klubberne har kun en ejer, der er ekstremt resultatorienteret, men ikke nødvendigvis så stærk fodboldfagligt. I nogle klubber har trænerne en klausul, hvor de bliver fyret, hvis de taber tre kampe i træk. Så store trænere skal man lige trække vejret ind i mellem, fortæller Mads Davidsen.

Laudrup bliver ikke ny Granada træner. (Foto: AP/Sang Tan) Spansk fodbold Spansk dør lukket for Laudrup

- De største udfordringer er nok kulturen og sproget. Hvis man ikke forstår kulturen, bliver man misforstået, forklarer Davidsen, som ikke er i tvivl om, at Laudrup sagtens kan få job i Kina.

- Ja, helt sikkert. Det er ligesom andre steder. Hvis du siger, du kommer fra Danmark, siger de 'Laudrup'. De hylder næsten legender mere end aktive spillere, så han er også et stort navn her, forklarer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer