Græsk chok: Stortalent i nazihilsen

Giorgos Katidis brød grædende sammen i omklædningsrummet, efter at han lørdag aften var blevet hovedpersonen i hele fodbold-Grækenland

(Foto: dailymotion.com)
(Foto: dailymotion.com)

Den 20-årige AEK Athen-spiller Giorgos Katidis var på alles læber i den græske hovedstad lørdag aften, efter at han i det 85. minut scorede sejrsmålet til 2-1 mod Veria FC i den bedste fodboldrække.

Ikke så meget for selve målet, der gav de 11-dobbelte græske mestre et tiltrængt løft ud af bundstriden i ligaen, men for den strakte arm, han viste ud mod fansene efter sin scoring.

Klubledere forsøgte at få armen ned, og efter kampen var det en brødebetynget Katidis, der mødte pressen.

- Alle taler om ham her til aften, fortæller journalisten Chris Giannoulis fra sportsitet onsports.gr til ekstrabladet.dk.

Se tv fra hændelsen her

- Han sagde bagefter, at han ikke vidste, hvad hans hilsen betød, og at han ikke var nazist. Han kom med masser af undskyldninger, fordi han havde fundet ud af, at han havde gjort noget forkert.

- Træneren Ewald Lienen sagde, at det var en dum ting at gøre, og at Katidis havde grædt i omklædningsrummet, fordi han ikke vidste, hvad han havde gjort, fortæller Giannoulis.

Fortsætter med at vokse
Katidis’ handling rammer lige ned i debatten om det højreekstreme, stærkt indvandrerfjendske parti Golden Dawn, der på baggrund af den voldsomme økonomiske krise i Grækenland fik 7 procent af stemmerne ved valget sidste sommer og fortsætter med at vokse i meningsmålingerne.

Og den skaber så meget desto større røre derved, at AEK ikke just er en klub, der er kendt for at huse højreekstreme fans. Tværtimod er klubben blandt andre venskabsklub med den italienske klub AS Livorno, der er kendt for sin venstreorienterede fanskare.

- AEK er en emmigrantklub, der har sine rødder i Konstantinopel (Istanbul). De repræsenterer det modsatte af, hvad han gjorde. Han kan ødelægge sin karriere med sådan nogle umodne handlinger, fortæller Chris Giannoulis.

Giorgos Katidis var anfører for det græske U19-landshold, der tabte 1-0 til Spanien i EM-finalen i 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere