FIFA indfører biologiske pas til VM

Doping-kamp: Ved VM i Brasilien næste år vil der være en biologisk profil på hver enkelt spiller, lyder det fra FIFA

Formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D’Hooghe, er overbevist om, at indførelsen af biologiske pas i fodbold er vejen frem. (Foto: AP)
Formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D’Hooghe, er overbevist om, at indførelsen af biologiske pas i fodbold er vejen frem. (Foto: AP)

Der skal gøres noget ved doping.

Det er essensen af FIFA's seneste tiltag, der i korte træk går ud på via blandt andet indførelsen af biologiske pas at skabe større gennemskuelighed omkring doping.

Læs også:

Se også: FIFA opretter hotline mod matchfixing

De biologiske pas, der siden 2008 har været en fast del af cykelsporten, skal være indført inden VM i Brasilien i 2014, således at der ligger en udførlig profil for hver enkelt spiller, der deltager i slutrunden.

- I 2014 vil vi bruge 2,5 millioner dollar (14 millioner kroner) i kampen mod doping. FIFA var den første organisation for holdsport, der indførte langsigtede profiler. Dem har vi testet ved klub-VM i 2011 og 2012, og vi vil ved FIFA Confederations Cup 2013 fortsætte med uannoncerede blodtest i træning og ved kampe.

- Det er aftalen, at alle spillere, der deltager ved VM 2014 skal have biologiske profiler, siger formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D’Hooghe.

Læs også:

Se også: FIFA-boss: Racisme bør ku' føre til nedrykning

Udførelsen af tiltaget mod doping kommer til at foregå i tæt samarbejde med det internationale antidopingagentur WADA.

WADA's seneste dopingtal for fodboldens verden er fra 2011. Her blev i alt indsamlet 28.587 prøver, hvoraf de 119 ikke var testbare. I alt blev fundet 40 tilfælde af såkaldte cannabinoider, mens 19 var anabole steroider. Af de 19 var de fem af dem nordkoreanske fodboldspillere, der deltog ved VM for kvinder i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere